Sapkowski gillar för övrigt inte att jobba. Alls.

Andrzej Sapkowski, författaren bakom bokserien The Witcher, har under en tid haft en ansträngd relation till CD Projekt Red, studion bakom The Witcher-spelen. Kärnan i konflikten har varit att Sapkowski velat ha större del av den ekonomiska spelkakan. Strax innan jul, i samma veva som Netflix-serien hade premiär, nådde man till slut en överenskommelse och en "stärkt relation".

I en intervju med Gizmodo säger Sapkowski att det är "poänglöst" att jämföra spel-Witcher med Netflix-Witcher. Å andra sidan erkänner han villigt att det enda han spelar är "bridge och poker".

Anyway, in my opinion TV series and video games – any of them – cannot be compared. They are too different in approach, making – and objective. You cannot compare spaghetti carbonara with a bicycle. Even though both have advantages and disadvantages.

Den frispråkige författaren säger också att han inte lade sig i Netflix-tolkningen särskilt mycket, eller blandade sig i produktionen. Skälet? Han "gillar inte att jobba för hårt eller för länge".

By the way, I do not like working at all.

Skicka en rättelse
Det kan vara för att man vill fylla en funktion och bidra med något? :) 29/01 Words to live by! Varför skulle man jobba om man inte var tvungen?! Haha 29/01 Till mitt försvar till den extremt långa meningen är att jag är ovan att skriva i forums. Samt var väldigt trött i huvudet. 29/01 Observera avsaknad av punkt i slutet av texten. Med andra ord... meningen kanske fortsätter i oändlighet. https://media2.giphy.com/media/26ufdipQqU2lhNA4g/giphy.gif?cid=790b76118d972af9956664d7d1a8884e6af9627ed97478ac&rid=giphy.gif 28/01 "Charmknutten" säger här i alla fall en sanning som är svår att bortse från. Klart att dessa medium är väldigt olika, jag gnäller själv ofta på spel som är superlinjära för jag tycker inte riktigt man hajat formatet då. Kan to.m vara världsrekord. Jag... 28/01 Jag nominerar detta till årets längsta mening här på Fz. Ot: självklart kan de inte jämföras. Det är olika tolkningar med olika mål. Vore ungefär som att jämföra de nya LOTR spelen med filmerna. 28/01 Tycker att han låter mest gnällig. 28/01 Lite konstig liknelse är det att säga att de som två helt skilda saker som typ Spaghetti carbonara är en maträtt och cykel ett transport medel. Han skulle mena att det är sån extrem skillnad på spelen och serien att de inte har något med varandra att... 28/01 Är det tv-serien som är som spaghetti carbonara eller är det spelet som är? 28/01 Tycker det är jätteintressant att se och höra hur skaparna tänkte när konceptet bytte medium. Finns ju många bra böcker som blivit "ok" filmer/serier. Oftast nedskärda och rejält omskrivna för det nya mediumet. Att ex. göra en mass effect film hade vart... 28/01