De svenska skräckmästarna på Frictional Games jobbar på högvarv för att återigen skrämma brallorna av oss med kommande Amnesia: Rebirth, och i den senaste trailern får vi lite bättre koll på vad som faktiskt händer där ute i den algeriska öknen.

Spelet tar vid där det första spelet – Amnesia: The Dark Descent – slutar, och kretsar kring besättningen på flygplanet Cassandra, som har oturen att kraschlanda i öknen. Men deras otur slutar inte där, för platsen de kraschlandat på är fylld med ruiner som skvallrar om hemska händelser i det förflutna och hemsöks av skrämmande varelser.

Vi får även en liten titt på de miljöer vi kommer utforska med hjärtat i halsgropen, och denna gång verkar det bjudas på en hel del variation. Enligt creative director Thomas Grip ser en soldränkt öken för mycket ut som "en dag på stranden", och därför kommer vi även rota runt i läskigare miljöer, som grottor, gamla fort, ruiner och platser som är "betydligt konstigare".

Han säger även att de satsat på större miljövariation eftersom de vill att spelet ska kännas som en episk resa där spelaren verkligen upplever att vederbörande gör framsteg, och att det faktum att man kommer bjudas på något nytt förhoppningsvis kommer locka oss att fortsätta spela även om vi tycker att det är riktigt läskigt.

Amnesia: Rebirth släpps den 20 oktober till PC och Playstation 4. FZ:s recension läser du innan dess.