Paradox Interactive visar upp hur plånboken såg ut under sista kvartalet och helåret 2020, och den svenska utgivaren/utvecklaren är nöjda med ekonomin överlag. Samtidigt fortsätter det strula för det kommande rollspelet Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2.

Utvecklaren Hardsuit Labs sparkas och en ny, ej namngiven utvecklare tar över. Samtidigt slopas planerna på att släppa spelet i år. Det ger en känsla av att det här spelet kanske inte släpps exakt den 1 januari 2022. Paradox säger att pandemin gjort det svårt att hålla tempot uppe, samtidigt som den gjort att man fått fler spelare. Gissningsvis har man också lyssnat på det svala mottagandet för de trailers som visats.

Men på det stora hela säger sig Paradox gå bra. Inkomsterna landade på 1,79 miljarder kronor för helåret 2020, en ökning med 39 procent mot samma period året innan, och vinsten efter skatt blev 490 miljoner kronor.

Enligt VD:n Ebba Ljungerud var 2020 företagets starkaste år någonsin, och hon antyder att Crusader Kings III var ett av de starkaste släppen. Uppfriskande nog tar hon också upp saker som inte nått upp till förväntningarna, närmare bestämt paret Romeros spritsmugglarstrategi Empire of Sin där varken lanseringen eller kvalitén nådde företagets mål.

Uppdatering: En till förklaring får vi nu från de ansvariga via spelets Twitter-konto. Där förklaras att det fortfarande är under utveckling, och att man slutat ta emot förbeställningar eftersom det inte går att sätta ett releasedatum än.