Bethesda har hamnat i rättsligt trubbel för hur man hanterat dlc till Fallout 4, rapporterar Venture Beat. Innan spelet släpptes hösten 2015 tillkännagav företaget ett season pass som för 30 dollar skulle ge spelarna allt dlc som någonsin skulle släppas till spelet. Men nu stäms företaget för att ha brutit mot det löftet genom att släppa annat innehåll något år senare. Och anklagelserna är hårda: kontraktsbrott, löftesbrott, bedrägeri, med mera.

Så här lät season pass-löftet:

To reward our most loyal fans, this time we’ll be offering a Season Pass that will get you all of the Fallout 4 DLC we ever do for just $30.

När det beskedet kom i september 2015 var det oklart hur dlc-planerna för Fallout 4 såg ut. Men en sak var solklar - allt dlc för 30 dollar. Två år senare släpptes Creation Club, ett verktyg där både Betehesda och spelare kunde skapa nytt innehåll som de kunde ta betalt för. Dessutom innehåller det en del nytt material. Och det är orsaken till stämningen: de som står bakom menar att eftersom Bethesda själva skapade nytt extramaterial som de tog betalt för så ska det betraktas som dlc, och därmed ingå i season pass-löftet. Bethesda å sin sida menar att Creation Club-materialet ska betraktas som moddar, och avfärdar anklagelserna.

Hur det går får vi återkomma till när alla advokater sagt sitt. Under tiden kan du svänga förbi Fallout 4 Creation Club-sidan på Steam och fnissa lite åt att det kategoriseras som dlc.