Xbox Game Pass har haft några riktigt intensiva veckor med en hel hoper Bethesda-spel, löfte (hot i Playstation-fall?) om att framtida Bethesda-spel blir Game Pass-exklusiva, och så har EA Play äntligen tagit klivet till pc-Game Pass. Snart kanske ytterligare en tjänst gör EA Play sällskap.

Branschkännaren Jeff Grubb känner sig tämligen övertygad om att Microsoft försöker jobba fram en deal med Ubisoft och prenumerationstjänsten Ubisoft+ (tidigare Uplay+). I dagsläget är Ubisoft+ tillgänglig via pc och streamingtjänster som Stadia, men Grubb tror att den kan komma till Game Pass – såväl på Xbox som pc. Det berättar han i sin podd, som du kan se via Youtube.

I think it's Ubisoft+, yes. I think it's that part. I'm not for sure, but that's my understanding, is that they're trying to make that happen.

Grubb resonerar att det kan krävas omkring 50-lappen extra för att få tillgång till Ubisoft+ för Game Pass-prenumeranter. EA Play ingår visserligen utan extra kostnad, men då ska vi minnas att det är baspaketet. Det kostar 40,50 kronor i månaden medan Ubisoft+ går på 149 riksdaler.

Allt detta är visserligen spekulationer men nog verkar Xbox och Ubisoft ha ett gott öga till varandra. Bland de 10 titlar som fått fps-boost är två Ubi-spel: Far Cry 4 och Watch Dogs 2.