I april förra året förlorade Bioware två av sina högsta chefer: Casey Hudson och Mark Darrah. Sedan dess har moderbolaget Electronic Arts försök att hitta en ny general manager för att ersätta Hudson, och under tiden har Gary McKay temporärt tagit över rollen. Men det blev inte särskilt temporärt, för nu meddelar Bioware att McKay tar över rollen på permanent basis.

I ett blogginlägg skriver de att McKay började på företaget i januari 2020 som chef för utvecklingsverksamhet och att han har 20 års erfarenhet i branschen. McKay själv säger att man efter så pass lång tid i industrin har en topplista över företag man vill jobba med, och att Bioware toppar hans lista. Han betonar att det är en unik studio med en otrolig historia av framgångsrika spel och universum.

Vi har laserfokus på att släppa typerna av spel som Bioware byggt sitt rykte på. Högkvalitativa konsol-, PC- och online-RPG-spel med mustiga berättelser, oförglömliga karaktärer och vidsträckta världar.

Men på senare år har allt, som bekant, inte gått vägen för Bioware. Anthem floppade rejält och många ifrågasätter om den anrika utvecklaren någonsin kan komma i närheten av den ribba de en gång i tiden var med och satte. McKay säger dock att hans bild av framgång är just att återuppbygga detta rykte och leverera kvalitet.