Enligt en domstolshandling från 2018 hade en då anställd IT-tekniker installerat spionkameror inne i de gemensamma toalettutrymmena på Activisions Blizzards kontor i Minnesota. Den anställde som heter Tony Ray Nixon erkände sig senare skyldig till "Interference with Privacy" och blev dömd till villkorligt fängelse.

Enligt dokumenten hade anmälningen om kamerorna kommit till polisen från en anonym person den 23e augusti 2018. Personen säger sig fått mail från HR (Human Resources) att de hittat kameror på toaletterna och att Activision höll på att internt utreda situationen.

En polis skickades till arbetsplatsen dagen efter och blev då informerad av en anställd på kontoret att de mycket riktigt hittat två kameror som var installerade under tvättställen. Polisen inspekterade toaletterna och kunde bekräfta att kamerorna varit riktade direkt mot toalettstolarna. Enligt Activisions Blizzards egen utredning upptäcktes det att Nixon köpt både SD-kort, vattentäta kameror och batterier. Samma utrustning som senare hittats på toaletterna. Kamerorna ska enligt Nixon själv ha filmat toaletterna i tre veckors tid, men att han senare tagit bort filmerna.

Detta är en händelse från några år tillbaka, men i ljuset av vad Activision Blizzard står anklagade för idag är detta ännu en av många händelser som pekar mot att de haft en milt sagt ohälsosam företagskultur.