Förra månaden släpptes Hitman GOTY (Hitman-spelet från 2016) på plattformen GOG, som starkt tar avstånd från olika typer av DRM. Spelets sida på GOG uppgav att escalation missions, elusive targets och användarskapade uppdrag krävde internetuppkoppling, men berättade inte att en hel del andra funktioner också kräver internetanslutning.

Spelar man offline kan man nämligen inte tjäna erfarenhetspoäng eller låsa upp nya startplatser på banorna, nya vapen och nya utstyrslar för Agent 47, vilket innebär att man går miste om väldigt mycket. Spelarna såg inte detta med blida ögon, och spelets betyg på sidan åkte i botten.

GOG lovade att undersöka saken, och för några dagar sedan tog de bort spelet från plattformen. De säger att de aldrig borde ha lagt till spelet i dess nuvarande form och att de för samtal med Io Interactive om det. Det är oklart om spelet kommer att återvända i en mer offline-vänlig form, men med tanke på hur mycket som är bundet till att man är uppkopplad mot spelets servrar är det inte någon självklarhet.