CD Projekt tror att Cyberpunk 2077 i slutänden kommer att bli ihågkommet som ett rätt bra spel, och har även tackat för den senaste tidens positiva omdömen på Steam. Men hur ser framtiden ut för studion och deras varumärken? Det vet vi tyvärr inte, men multiplayer kommer åtminstone att spela en större roll än tidigare.

CD Projekts spel har traditionellt fokuserat på singleplayer-upplevelser, men under en frågestund med investerare på måndagen hade vd:n Adam Kiciński bland annat följande att säga (via VGC):

Vi planerar att lägga till multiplayer-funktionalitet till båda varumärkena, inklusive Cyberpunk, gradvis.

Vi avslöjar inte vilket varumärke som kommer att få de första multiplayer-funktionerna, men det första försöket kommer att vara något vi kan lära oss av och sedan lägga till mer och mer. Så vi vill steg för steg öppna dörrarna till multiplayer genom att gradvis lägga till multiplayer-aktiviteter.

Att de tänkt tillföra multiplayer till alla sina varumärken visste vi sedan tidigare, men nu ser vi alltså att det kommer röra sig om en gradvis implementering med enstaka multiplayer-aktiviteter. Med andra ord kan vi nog konstatera att det fristående multiplayer-läget i Cyberpunk 2077 som det pratades om tidigare nu verkligen är dött och begravet, i favör för multiplayer-aktiviteter kopplade till grundspelet.

Med det inte sagt att något sådant är bekräftat för Cyberpunk 2077 – kanske blir det The Witcher 3 som först berikas med någon form av multiplayer-aktivitet?