Netflix har inte bara en animerad Resident Evil-serie, utan jobbar även på en live action-variant – ej att förväxlas med den nyligen släppta filmen Resident Evil: Welcome to Raccoon City. Redan förra året bekräftades seriens existens, och nu har vi fått en kort och hyfsat intetsägande teaser-trailer att glutta på (som sedermera tagits bort från det officiella Instagram-kontot).

Det är en av seriens mest klassiska varelser som visar upp sig, nämligen zombiehunden, eller cerberus som de också kallas. Och så mycket mer än så finns det väl egentligen inte att säga om denna teaser. Hunden ser mer eller mindre normal ut inledningsvis, varpå den går mot kameran och visar att ena sidan av huvudet är zombiefierad.

Det har tidigare sagts att serien kommer att följa två olika tidslinjer, där den enda handlar om hur Albert Weskers döttrar, Jade och Billie, flyttar tillbaka till New Raccoon City och inser att deras pappa (spelad av Lance Reddick) ruvar på mörka hemligheter som kan förgöra världen. Den andra tidslinjen äger rum i en framtid där endast 15 miljoner människor finns kvar, i oharmonisk samexistens med några miljoner T-virusinfekterade djur och (före detta) människor.