"Bli den du är res dit du vill", är melodin för Bethesdas rollspel. I Starfield dras detta till sin spets då rymden väntar. Under kvällens Xbox-show fick vi, som vi hoppats på, gameplay-premiären från Starfield. Det blev en resa till den karga månen Kreet, där hjälten rensade en övergiven bas på rymdpirater. Mestadels i klassiska förstapersonsvyn, men även lite i tredjepersonsvarianten.

Resan gick vidare till jättestaden New Atlantis och en första glimt av berättelsen, som ska besvara "vårt största mysterium". Vi fick provsmaka karaktärseditiorn, som ska vara Bethesdas "mest avancerade hittills". Förutom att skapa den person vi vill vara får vi också chansen att bygga vårt egna rymdskepp, och gameplay-demonstrationen avslutades i en actionfylld rymd.

Om spelet är stort? Jo tack. Över tusen planeter ska vara öppna för oss att utforska till fullo.

Starfield var tänkt att släppas på det magiska datumet 11/11, precis 11 år efter Skyrim-releasen. Så blev det inte. En av årets tyngsta förseningar var förseningen av Starfield till första halvan av 2023. Men det fanns ju skäl till varför det gjorde ont: många vill ju så hemskt gärna spela det!