När det ska tävlas i Mario Kart 8 går många av oss på känsla när vi väljer vad vi ska köra och med vem. Men valen av förare, däck, fordon och glider spelar roll för bilens prestanda, så om du vill ha bästa möjliga förutsättningar för att smiska familjen så ska du kolla in forskaren Antoine Mayerowitz guide som Eurogamer skriver om.

Han har grävt runt i datan kring spelets alla val, och konstaterar att 703 560 builds står till buds. Lyckligtvis är det blott kosmetisk skillnad mellan de flesta av dem, men du har ändå 25 704 olika kombinationer med olika prestanda att välja på.

Återstår att hitta den bästa kombinationen av hastighet och acceleration. För att göra det använder Mayerowitz matematiska idéer från den italienska 1800-talsforskaren Vilfredo Pareto. Hur det funkar får du läsa på om på annat håll än här, men resultatet är i alla fall att de två snabbaste kandidaterna – Bowser och Wario – sållas bort eftersom de har för dålig acceleration. Även Koopa försvinner, eftersom han... tja, han är inte bra på nåt.

Efter en serie uträkningar (och bortsållningar) står det klart vilken som är de 14 bästa kombinationerna. Av dessa väljs en som är populär bland duktiga förare ut, och den består av Peach bakom ratten och en Teddy Buggy, Roller-däck och Cloud-glidaren.

Då vet man!