Efter två år i early access släpptes Songs of Conquest skarpt i maj till fina betyg – fyra av fem fick det av FZ:s Johan Lorentzon. Nu riktar sig göteborgska Lavapotion mot framtiden, som inkluderar fyra dlc:er med gratis uppdateringar. I det finstilta hittar vi också planer på PS5- och Xbox-släpp. Vi får inte veta exakt när releasen blir av, men konsolsläpp ska ske under hösten 2024.

Dessutom får vi en expansion 2025.

Bleak East släpps någon gång under andra kvartalet 2025 och ger oss två fraktioner (grymma Vanir och uråldriga Roots) och ytterligare en kampanj för solospelarna. Carl Toftfelt säger:

Vi visste från första början att variation mellan fraktioner är avgörande för välmåendet hos turordningsbaserad strategi som Songs of Conquest. Våra spelare har bett om nya fraktioner ända sedan den stängda betan, och vi är supertaggade över att introducera Vanir och the Roots, och ser fram emot att dela med oss mer under de kommande månaderna.

Rise Eternal blir första dlc-paketet efter lanseringen och släpps i höst. Necromantic-fraktionen Barony of Loth hittar vi i förarsätet och dlc:et introducerar också "tales", som ska komplettera existerande kampanjer och "ta berättelsen vidare". Mer detaljer i bilden nedan.

Dessutom firar Songs of Conquest 500 000 sålda exemplar. Och var så säker: det kommer mera.