#Nintendos amerikanska chef, Reggie Fils-Aime, säger i en intervju att företaget inte ser #Apple och deras Ipad som en konkurrent till Nintendo DS. Tvärtom säger Fils-Aime att det inte är omöjligt att "två produkter lyckas samtidigt" och trots att en miljon Ipad-läsplattor sålts på en månad hävdar de alltså att detta inte påverkar DS-försäljningen.

Du vet, vi har inte sett någon påverkan på vår DS-verksamhet. Under de första tre månaderna [av 2010] har vi satt två nya försäljningsrekord för Nintendo DS. Vi tror att genom april så kommer vi ha den bästa fyra-månadersperiodsstarten för ett nytt kalenderår som vi någonsin haft med formatet. Så det går absolut bra för oss, det går bra för de [Apple] och jag tror att två produkter kan lyckas samtidigt.

Nästa version av DS heter som bekant 3DS - mer om den lär vi få reda på under årets E3.

Klart dom på ett sätt har revolutionerat spelindustrin. Dom har äntligen skapat en bra platform åt indie utvecklare att tjäna pengar på. 08/05 Det dröjer väl inte länge innan någon hävdar att Apple på något sätt revolutionerat spelindustrin och att DS:en är Nintendos försök till en Ipad-dödare. Allt som inte kommer från Apple verkar ju vara iDödare av något slag idag. På tal om ingenting. Den... 08/05 Intressant då Iwata säger något helt annat. "Satoru Iwata, the Nintendo president, is understood to have told his senior executives recently to regard the battle with Sony as a victory already won and to treat Apple, and its iPhone and iPad devices, as... 07/05 Men artikeln handlar om iPad...;) 07/05 Trådar och program är inte samma sak. Ett program kan ha flera trådar. http://en.wikipedia.org/wiki/Thread_%28computer_science%29 07/05 Du verkar ju inte vara speciellt intelligent själv eftersom du måste kritisera honom även fast du förstod vad han menade. Väldigt intellektuellt.. Klart att iPhone är en konkurrent. En handhållen hårdvara som erbjuder spel och samtidigt är så mycket mer... 07/05 Hahahaha. http://socialmedialawstudent.com/wp-content/uploads/2009/10/vader-fail1.jpg Come again? Du sa vad? http://en.wikipedia.org/wiki/Multithreading 07/05 Är du en Apple-fan kanske? ;) Eftersom det heter multitasking. Bara PC-folk som verkligen kan hårdvara. :P 07/05 Har du provat den? Eller tillhör du dem som dissar den pga frånvaron av flashstöd och multithreading? Förstår inte riktigt varför de skulle kunkurrera. Är inte Ipaden lite väl stor för att ha med sig enbart som bärbar spelenhet? Har inte sett den live. 07/05 Ipad kan väl ändå inte konkurrera med något, endast Applegeeks som köper sån skit. 07/05
Skicka en rättelse