#Sony kan vara på gång att lansera en ny, prenumerationsbaserad Playstation Network-tjänst till PS3, uppger VG247. En "högt uppsatt källa" menar att Premium PSN kommer presenteras på E3-mässan i juni, och tjänsten antas kosta mindre än 50 pund (omkring 500 kronor) per år. Betalvarianten ska inte påverka det gamla PSN, det fortsätter att vara gratis och fungera som innan.

För pengarna får prenumeranterna ett PSN-spel per månad och det sägs att två till fyra stycken finns att välja mellan. Vidare talas det om en tjänst för att strömma musik, en sorts Sony-doftande Spotify som låter användaren lyssna på musik samtidigt som det spelas. Däremot avfärdas tidigare uppgifter om en övergripande chattfunktion som skulle göra det möjligt för användarna att chatta med varandra även om de kör olika spel.

Redan i november förra året antydde Sony-chefen Kazuo Hirai att man närde planer på en betaltjänst för PSN. Enligt de färska uppgifterna presenteras tjänsten på Sonys E3-presskonferens i mitten av juni. I nuvarande konsolgeneration är det i nuläget bara #Microsoft som tar betalt för onlinedelen: detta med Xbox Live Gold som kostar från 599 kronor per år.