#Sony kan vara på gång att lansera en ny, prenumerationsbaserad Playstation Network-tjänst till PS3, uppger VG247. En "högt uppsatt källa" menar att Premium PSN kommer presenteras på E3-mässan i juni, och tjänsten antas kosta mindre än 50 pund (omkring 500 kronor) per år. Betalvarianten ska inte påverka det gamla PSN, det fortsätter att vara gratis och fungera som innan.

För pengarna får prenumeranterna ett PSN-spel per månad och det sägs att två till fyra stycken finns att välja mellan. Vidare talas det om en tjänst för att strömma musik, en sorts Sony-doftande Spotify som låter användaren lyssna på musik samtidigt som det spelas. Däremot avfärdas tidigare uppgifter om en övergripande chattfunktion som skulle göra det möjligt för användarna att chatta med varandra även om de kör olika spel.

Redan i november förra året antydde Sony-chefen Kazuo Hirai att man närde planer på en betaltjänst för PSN. Enligt de färska uppgifterna presenteras tjänsten på Sonys E3-presskonferens i mitten av juni. I nuvarande konsolgeneration är det i nuläget bara #Microsoft som tar betalt för onlinedelen: detta med Xbox Live Gold som kostar från 599 kronor per år.

fan va folk är negativa på Fz, så jävla löjligt. Jag tror personligen att den här tjänsten kommer bli suverän, Helt rätt drag utav Sony som kör på gratis online spel, och sen drar in pengar på andra håll som detta. Jag kommer i alla fall att Bidra och... 18/05 "Däremot avfärdas tidigare uppgifter om en övergripande chattfunktion som skulle göra det möjligt för användarna att chatta med varandra även om de kör olika spel." Dedär ska dom fan i mig fixa till "gratis-psn" nu! så förbannat less på det "befintliga"... 18/05 Nice, 1 gratis spel i månaden är inte helt fel då jag köper flera spel och sånt varje månad på PSN :P 18/05 Det beror helt och hållet på vilket spel du spelar och vilket headset du har. Alla spel står för sina egen chatt och det kan göra att det varierar i kvalité. Har spelat cod4, cod:WW, cod:MW2, Fifia 10, MAG, Uncharted 2, KZ2, resistance 2, LBP, BC2, Fat... 17/05 Så länge betaltjänsten säljer bra så lär de fortsätta lägga till nya funktioner, göra den bättre och mer likvärdig live, säkerligen bli bättre än live på ett par punkter. Frågan är hur det blir nästa generation, om Sony ser att det ligger stora pengar... 17/05 Sweet! Hoppas att man bl.a. får spara sina kopieringsskyddade saves på deras server så man kommer åt dem om PS3:an går sönder. 17/05 Man kan väl hoppas att dom förbätrar ljudkvalitén på headsetten i alla fall. Låter förjävligt när någon prata. 360 har då bättre ljud, kanske är väl för att man får det man betalar för. 17/05 Så länge de inte tar bort de funktioner som är gratis i nuläget så är det här helt okej som sagt förut. 17/05 Med nuvarande PSN gratis, och en betaltjänst som är bättre än Live, får det väl inte Live att se ut som ett hett alternativ 17/05 Får hoppas att de som betalar får något vettigare än det som nämns i artikeln. Hoppas detta i slutändan ger mer innehåll på PSN. 17/05
Skicka en rättelse