När den nya Terminator-filmen har premiär framåt vårkanten vankas på sedvanligt storfilmsvis också ett spel. Detta tillkännagavs i dag - namnet blir #Terminator Salvation och utvecklingen sköts bland annat av #Grin.

Pressreleasen är en aning oklar på flera punkter: det sägs inget om vilka plattformar spelet släpps till och en rad företag namnges men det sägs inget om vem som gör vad. Däremot står det klart att vi axlar John Connors mantel i kampen mot de anfallande Skynet-styrkorna. Det rör sig om ett actionspel i tredjepersonsvy som alltså ska få premiär i trakterna kring när filmen går upp på vita duken. Det vill säga i maj/juni nästa år.

I filmen görs John Connors roll av Christian Bale och. Däremot kommer en viss Arnold Schwarzenegger inte att medverka.

Grin har många järn i elden för närvarande. I början av nästa år släpper de #Bionic Commando, en tredimensionell nyversion av det klassiska svingarliret från sent 80-tal. Tidigare i höstas lanserade de #Rearmed, en nyversion av Bionic Commando-originalet. Ytterligare ett actionspel i tredjepersonsvy är under utveckling - #Wanted. Det saknar emellertid releasedatum. Företaget har studior i Stockholm, Göteborg, Spanien och Indonesien.

Skicka en rättelse