Nathan Fouls, ex-#relic|Relic och skapare av Community Games-spelet #Weapon of Choice för Xbox 360, säger i en kommentar till MTV Multiplayer att han förvisso förstår folk som tycker om att ha box och manual, men att han ändå anser att de flesta nedladdningsbara spel är underprissatta. Som exempel ges #Bionic Commando Rearmed och #Castle Crashers; han tycker att det är löjligt att bara betala 800 respektive 1200 Microsoft-poäng för dessa spel (800 är lite drygt 100 svenska kronor).

Signaturen shafnitz svarar att det inte handlar om boxen och manualen utan något viktigare, nämligen faktumet att du egentligen knappt äger det nedladdningsbara spelet; du kan inte låna ut, sälja eller byta bort det; och det är ett problem som måste lösas för att kunna ta mer betalt.

Problemet är väl egentligen inte att spelen är för dyra i sig. Problemet är väl att de inte säljer i tillräckligt stor volym. En film är något som många många fler kan tänkas köpa och gilla. Ett spel som är inriktad på en viss typ av människor som kan... 12/01 Kort men rak fråga; Tror du (och övriga läsare här inne) att halva utvecklingskostnaden för ett spel går till att trycka boxar och manualer? 26/11 Det finns inget pris i världen som kan konkurrera med GRATIS! Så länge det finns Internet och bredband så kommer det oxå att finnas priatkopiering! näst intill all typ av media som säljs i butik går att finna på internet, och med påtalad BS finanskris... 26/11 Man ÄGER aldrig spelet och har aldrig gjort. Man äger RÄTTEN att spela spelet. Manualen och boxen är inte en stor del av priset utan kostnaderna för utveckling samt licensen är nog den stora moroten. 26/11 Tvärtom tror jag att de kan få upp volymen på försäljningen rejält bara de får ned priserna något mer. 1200 points tycker jag är för mycket. Många spel hade jag nog dock köpte om de kostat 800. Likaså finn sdet många titlar som man definitivt köpt om... 26/11 lägre pris för att ja ska köpa nåt öht på xbox live, inte köpt ett enda poäng. Kolla bara nfs undercover hur mkt paket som "råkade" dyka upp samtidigt som spelet kom med extramaterial. Istället för att de lägger in dessa bilarna i spelet. Köper ingen... 26/11 Haha, ja ska de ha mer så vill jag ha box och manual :P 26/11 Nintendo har ju inte lärt sig något, vissa gamla spel kostar fortfarande lika mkt som när de släpptes och tillbehören är dyrast utav alla 3 nuvarande konsollerna. 26/11 Var det inte Nintendo som började med licensavgifter till NES? Eller fanns det redan tidigare, att skylla på MS och Sony är lite för modernt iaf, eftersom sagda avgifter fanns långt innan nån av de 2 gett sig in i konsolkriget. Och sen är licensavgiften... 26/11 För en student är det mycket. Har själv bara 900kr efter räkningar att leva på i månaden :P Ska vi gå lite längre back så fick man lov att pröjsa 500-600 för Nintendo 8bitars spel när det var nytt. Nintendo fick väl lov att betala en summa till EU tack... 25/11
Skicka en rättelse