Goda RPG-nyheter i kombination med Wii är sparsmakade. Men nu har Nintendo avslöjat att Xenoblade kommer att släppas i Europa.

Det börjar närma sig årsdagen för Xenoblades release i Japan (10 juni 2010) och för varje månad som gått har hoppet om en release i Europa blivit allt lägre. Men nu gör Nintendo en helomvändning och i ett pressmeddelande avslöjar de att spelet kommer att släppas hos oss någon gång i år, då under namnet #Xenoblade Chronicles. Ursprungligen hette spelet Monado: Beginning of the World.

Spelet är utvecklat av Monolith Soft – säger Xenosaga och Baten Kaitos dig något? – och handlar om ett knippe rollspelsgemytliga karaktärer som äventyrar i en värld som är byggd på toppen av två uråldriga gudar. En stor och öppen titel dränkt i actionfyllt rollspelande utlovas. Spelet kommer att få engelska röster, men för den goda smakens skulle kan vi också välja de japanska originalrösterna.

Nu väntar det rollspelstörstande Wii-folket bara på en release av #The Last Story. Pretty please with a cherry on top...?

Skicka en rättelse