Vårt första intryck av Brink var en smärre katastrof men när allt stämmer är det en multiplayerfest. När allt stämmer...

Jag är bitter. Efter att ha spenderat en dryg vecka med #Brink är jag inte så upp över öronen förälskad som jag ville vara. Jag lusläser inte forum för taktiksnack eller fantiserar om ännu en runda medan jag diskar. #Splash Damage slarvade bort vår förälskelse och frågan är om jag någonsin kan förlåta dem.

Om du läst mitt första omdöme vet du att mycket i multiplayergrunderna får anses vara trasigt, eller snarare väldigt dåligt designat. Vi har framförallt ett gäng korkade datorstyrda soldater som är mer påflugna än en hångelsugen singel fem minuter innan krogen stänger. Den sömlösa skarven mellan single- och multiplayer får inte så mycket betydelse när kampanjen bara är uppradade botmatcher med en tunt påhängd story vi upplevt så många gånger förr. Brink blev definitionen av ett dåligt första intryck.

Techno viking gör en oväntat cameo

När jag väl fick chans att pröva pc-versionen hoppades jag att många av dessa skavanker skulle försvinna tack vare en redig serverbläddrare. Det visade vara precis lika omständligt att hålla AI-asen borta som innan. Servrarnas grundinställning tycks vara att fylla ut eventuellt tomma platser med binära blondiner, som om onlinegaming inte hade nog med idioter. Filtreringsfunktionen för att sortera ut slagfält med (mänskliga) spelare är trasig eller bara felbyggd, det händer inget vad jag än fyller i för siffror. Att koda in små tips när du håller muspekaren över sådana detaljer struntade uppenbarligen Splash i. Tack som fan.

Fan, helvete, skit och yeah!

Efter att ha suttit och svurit över Brinks tillkortakommanden kommer jag plötsligt in på en server där både motstånd och medspelare är av kött, varvid min irritation är som bortblåst. Det blir som en ostig amerikansk rulle där den mobbade nörden förvandlas till hunk och blir bjuden på balen av skolans snygging. Spelet lever plötsligt upp till sin fulla potential.

Med bottar fanns det aldrig någon direkt anledning att använda parkour-funktionerna, striderna var så okomplicerade att det räckte med att skjuta och skjuta mer. Mänskliga motståndare skapar taktiker, överraskar mig och bokstavligen tvingar mig att hitta flankeringsvägar och att använda minst lika mycket list som avtryckare.

Hoppfullt

De fyra klassernas sekundära förmågor blir också genast mer relevanta. Sjukvårdaren kan förutom att slänga återupplivningssprutor se till att du får lite mer hälsa, soldater fyller på din ammo medan ingenjören ökar mängden skada dina vapen gör. Deras primära uppgift är dock att utföra de uppdrag som varje bana baseras på. Agenter hackar, soldater spränger medan ingenjörer bygger och lagar. Eftersom huvudmålet alltid kräver en speciell klass skulle det lätt kunna bli så att alla valde just den för att maximera effektiviteten men här har Splash Damage faktiskt tänkt till. Det finns alltid ett par alternativa uppdrag, som att skydda den spelare i laget vars klass matchar huvuduppgiftens krav eller konstruera en fast kulspruta. Medics kan till exempel välja att bara fokusera på att återuppliva kamrater och får därför en extra erfarenhetsbonus varje gång de lyckas.

Föregående Nästa
Efter att ha testat det lite nu så kändes det bara...meeh. Ingen vidare känsla, ingen större frihet på banorna. Parkouren är lite småkul men inte tillräckligt för att kunna bortse från resten. Blir nog att testa igen om några patchar och se om det har... 28/05 Jag hoppas att detta ska bli det nästa stora liret på PC fronten, spelet i sig har ju mycket potential helt klart som sagt, och man får ju ge dem en eloge för att de lyssnar på spelarna. Men så behöver dem verkligen jobba på spelet en hel del ändå, och... 17/05 Man får se bortanför lite tekniska problem i början och titta på själva spelet när man bedömmer det. Alla spel har problem i början, speciellt med den enorma flora av olika grafikkort, processorer och ljudkort som idag finns. Visst, stora aktörer med... 17/05 Efter att ha spelat mer av det måste jag säga att jag bara blir mer och mer besviken på spelet, får den där gamla Quake Wars känslan (dessutom är spelet mer eller mindre QW med ett nytt skin)... spelet känns helt okej/bra i början, men ju mer jag spelar... 17/05 Asså, brink är ändå fett, jämför brink 1.0 med shift 2 unleashed 1.0 så kan ni se fet skillnad på känsla för kvalité och polering, jag menar, kan en spelstudio som den som släppte shift 2 unleashed had totalt trasig spelkontroll (verifierat och patchat)... 16/05 Ord! Det var längesedan jag hade såhär pass kul i FPS-MP! Jag har tur som har ett ATI kort men ändå kan spela utan problem (spelet gick dock inte ens att starta innan den senaste patchen). Tack än en gång FZ för Gamesloadkoden jag vann i början av året.... 16/05 Ett av dom bästa MP-liren på år enligt mig! Smaken är som baken. 16/05 Tack! 16/05 Varsågod! 16/05 Av det jag sett av spelet hittills sen det släpptes så ser jag ingen direkt framtid för det. Blir ett spel i mängden som folk kommer att spela i ett par månader och sen står servrarna tomma. Next! 15/05
Skicka en rättelse