I #Battlefield 1 finns det fyra huvudklasser att spela som - assault, medic, support och scout. De som har spelat något av de tidigare Battlefield-spelen undrar säkert var engineer har tagit vägen svaret är styckmord. Där assault-klassen i Battlefield 3 och 4 även agerade fältskär och kunde återuppliva sina kamrater är de här mer fokuserade på direkt skadeverkan. Automatvapen och anti-tankvapen är deras fokus.

Istället har de helande förmågorna tilldelats just den dedikerade medic-klassen. Den kan nu även laga fordon lika bra som kroppar. Support är precis som tidigare personerna som ser till att ammon aldrig tar slut. Scouts är förmodligen precis lika irriterande som förut.

Dice skriver på den officiella hemsidan att den största skillnaden mot tidigare Battlefield-spel är att alla klasser nu är bättre infanterister.

Every Class is now more efficient in combating enemy infantry. They still have different things that make them unique, but we wanted to make players feel like they were able to go toe-to-toe with anyone else they see running around on foot.

Man introducerar också klasserna pilot och tanker, som spawnar direkt in i sina fordon och som kan utföra lättare reperationer innefrån, något som Menige Svensson inte kan om han hoppar in i förarstolen ute på slagfältet. Deras arsenal är också något lättare men ska ändras beroende på vilken typ av fordon de rattar.