När Outriders avtäcktes blev gensvaret inte särskilt positivt men för varje gameplay-video People Can Fly producerat har intresset ökat. Från att det beskrivits som studions undergång till att ni läsare blivit riktigt nyfikna. Efter att ha spelat drygt två timmar är det tydligt att den polska studion fortfarande kan bygga underhållande actionspel trots att det är enkelt att dra paralleller till såväl Destiny som Gears of War.

Vår session sparkar igång en bit in i spelet och vi får testa den fjärde och sista klassen i spelet, technomancers, och jag spenderar de innestående karaktärspoängen till att göra min snubbe till en Demolisher. Det är en av tre olika inriktningar där Pestilence och Tech Shaman är de två andra men jag fick aldrig riktigt koll på hur de skiljde sig. Mina två nordiska spelkamrater väljer varsin och vi drar ut i stora vida världen för att skjuta allt som rör sig. Ibland även det som inte rör sig.

I den första gameplay-videon tar vi oss an ett sidouppdrag där en motståndsledare som kallas Bloody Baron behöver pisk. Om det är en referens till The Witcher 3 stannar den vid namnet och efter fem minuters pangande är saken biff.

I det andra klippet har jag och mina kumpaner hamnat i en bunkerstormning som känns både andra världskriget och Warhammer, med stora bepansrade fiender som pepprar oss om vi inte är lite taktiska i våra manövrar. För även om Outriders är ett väldigt skjutglatt spel är det sällan klokt att attackera fiendegrupperingar utan någon form av tanke. Technomancerns förmåga att frysa ner en klunga fulingar är ett väldigt effektivt sätt att kontrollera striden och kan du lyckas använda terrängen som en tratt gör det lilla raketkastartornet förödande skada. Precis som med Bulletstorm och till viss del Painkiller finns det alltid ett optimalt sätt att använda arsenalen.

Vi spelade som sagt technomancers alla tre och trots de olika inriktningarna tror jag spelet tjänar på att du och dina vänner väljer olika klasser som kompletterar varandra bättre. Nu blev det väldigt mycket liknande förmågor kryddade striderna, vilket kunde bli lite tradigt. Men det finns absolut potential för ett gäng actionfyllda timmar om du har ett gäng att lira med. Outriders känns inte som titeln du sitter och nöter själv.

Släppet sker i slutet av året till datorer och såväl nuvarande konsolgeneration som nästa.