Gearbox-chefen är lyrisk över kontrollen med pekskärm till Wii U och menar att de kommer att dra mycket nytta av den i Aliens: Colonial Marines.

#Gearbox-chefen Randy Pitchford har fallit som en fura för kontrollen till Wii U – då menar vi den med inbyggd skärm och inte den nyligen avslöjade hardcore-varianten. Pitchford menar att det är den bästa någonsin från #Nintendo.

– När jag spelar med kontrollen inser jag omedelbart – med de spelen jag gillar och utvecklar i åtanke – att det är den bästa kontrollen någonsin från Nintendo.

Han lyfter fram både skärmen och rörelsekänsligheten som stora förtjänster.

– För #Aliens: Colonial Marines är det riktigt spännande att ha en skärm på kontrollen eftersom jag kan göra saker som är unika för just det här universumet. Exempelvis kan vi använda en rörelsedetektor som vi bokstavligt talat kan ha i våra egna händer. Vi kan scanna hela rummet i 360 grader, eftersom kontrollen är rörelsekänslig.

Pitchford avslöjar också att ungefär 80 procent av spelet utvecklas in-house och resterande skapas av externa utvecklare. #Demiurge Studios och #Nerve Software håller i nuläget på att se över Wii U-versionen. Releasen väntas – men vågar vi tro det? – äga rum i februari nästa år.

Skicka en rättelse