Visionären Peter Molyneux föll i gråt under en intervju och förklarade att han är orolig över att fansen inte ska våga satsa på hans nya Kickstarter-projekt på grund av gamla löften.

När pc-sajten RPS intervjuade Peter Molyneux kring misstagen med #Curiosity-lanseringen och hans nya Kickstarter-initiativ #Project Godus så tystnade plötsligt den excentriske speldesignern och föll i gråt. Han förklarade att han är så orolig över att fansen ska döma honom efter tidigare löften som inte infriats, och att om folk väljer att strunta i hans Kickstarter på grund av detta så "måste jag leva med det".

– Jag vet att jag sagt saker... Jag önskar att jag inte skulle säga dem, antar jag. Jag bara... jag tror fortfarande så mycket. Jag svor att, när vi startade 22 Cans, att vi inte skulle lova för mycket, men jag antar att vi har det på grund av dumma misstag. Jag måste leva med dem. Om det betyder att projektet inte kickstartas, om det betyder att folk använder Kickstarter för att ventilera sina frustrationer, så antar jag att jag måste leva med det, säger Peter Molyneux.

Han själv kallar Curiositys lansering för en "katastrof" och hävdar att det var hans fel eftersom han grovt underskattade hur många spelare som skulle vara intresserade av att testa på experimentet.

Peter Molyneux har tidigare sagt att de 22 experiment som ska komma från hans nya spelstudio 22 Cans blir hans slutgiltiga spel, och på frågan om det här är hans svanesång ger han ett ganska nedslående svar.

– Jag är en av de mänskliga varelser som överraskas av att jag fortfarande lever varje gång jag vaknar upp på morgonen. Jag tror jag kommer göra spel tills dagen jag dör. Jag tror inte att, som det ser ut just nu, med det tempot jag håller i mitt liv... Jag tror inte att jag kommer leva särskilt mycket längre.

FZ rapporterade om Populous-återupplivningen Project Godus under gårdagen – läs mer om det här.

Är man visionär går man på nit ibland, fast i spel-industrin som blir mer och mer som hollywood, där pengar är viktigare än innehållet så behöver vi visionärer mer än någonsin. Han har gjort bra saker genom tiderna. 23/11 Trist att höra att du inte gillade nyheten! Jag har dock skrivit nyheter för FZ så gott som dagligen i snart fem år, så jag antar att du inte stört dig lika mycket på mina nyheter tidigare. Om det här bara är en engångsföreteelse så hoppas jag du fortsä... 23/11 Molyneux är en sån kille som jag bara inte riktigt kan bli arg på. Om jag ser "objektivt" på det hela borde jag hata honom för alla gånger han byggt upp ens förväntningar bara för att sedan göra en besviken, men det är något med hans utsvävande uttal... 23/11 Seriöst. Nu försvinner FZ från mina bokmärken och dagliga besök. Jämför RockPaperShotguns rubrik och eran egen. Vad fokuserar de olika rubrikerna på? Saklighet eller sensationlism? Jäkla sandlåda med artiklar skrivna av barn. Ända sen ni tog in Sebastia... 23/11 Till skillnad från många andra så försöker han infria dessa löften, problemet är bara att det Peter kan se framför sig inte alltid går att göra även med dagens teknik. Milo är ett ypperligt exempel på hur hans vision inte stämmer överens med detta. Kan... 23/11 – Jag är en av de mänskliga varelser som överraskas av att jag fortfarande lever varje gång jag vaknar upp på morgonen. Jag tror jag kommer göra spel tills dagen jag dör. Jag tror inte att, som det ser ut just nu, med det tempot jag håller i mitt liv...... 23/11 Seeing is believing , han borde lärt sig nu att hålla igen på löften om sina spel och istället leverera så mycket han kan. På tiden innan han blev en ikon för gamers så höll han igen truten och såg till att spelen blev odödliga klassiker. Jag sparade... 23/11 Peter Molyneux är en ikon. Ett geni. Dom flesta av FZ's läsare snittar väl en tidig tonårdsålder och har ingen aning om vem Mr Molyneux är eller vad han gjort. Men för oss som åldersmässigt skulle kunna vara era pappor så har Peters spel delvis format... 23/11 Vad hände med "Curiosity" egentligen, tog någon slutmålet? Jag är nyfiken, men spenderade ingen tid på det själv :) 23/11 Har klart spelat sämre spel än något han släppt och ja han lovar mycket men hellre en med dröm än en utan. 23/11
Skicka en rättelse