#Valve tillkännagav för några minuter sedan Steam Family Sharing, en funktion som låter dig dela ditt spelbibliotek med familj och vänner. Det är alltså dags att smöra rejält för din rika kompis.

Tjänsten fungerar så att du helt enkelt godkänner att en viss dator kommer åt dina spel. Du och din kompis kan inte spela från samma bibliotek samtidigt, utan det ska i praktiken fungera precis som när du lånar ut en fysisk kopia. Den som lånat kan fortfarande tjäna achievements och spara som vanligt.

Du kan läsa mer om tjänsten och anmäla dig för betan som drar igång nästa vecka genom att klicka här.

Det här var väl inge vidare bra. Hade höga förhoppningar när jag först hörde om detta. Varför ska de krånga till det så? Hade hoppats dom kikat mer på hur Sony/PS4 hanterar delning av spel: http://www.youtube.com/watch?v=kWSIFh8ICaA 14/09 Wohhhoooo watch him go! Craaaaazy. Det värmer mitt hjärta att se så glada Nordkoreaner verkligen lol :) (bästa gifen) 13/09 Hörrni hörrni hörrni! Nu kommer farbror Gnask med en burk pepparkakor, varsågoda att ät! Dags att bli snälla och glada :) 12/09 Du kan spela dina spel på vilken Xbox One som helst. Det var så i Microsofts plan från början och det är så fortfarande. Så det borde inte skilja sig från det du talar om. Eller har jag fortfarande missförstått dig? 12/09 Jag pratar om hur det var innan, inte hur det är nu tack vare all kritik kring deras DRM. Om jag fortsätter med hur det var innan så hade Microsoft enbart kunnat lösa detta på ett sätt genom att låsa spelen till den egna konsolen, såldes är det inte jäm... 12/09 Nu är det inte så att jag känner att jag måste förklara något för dig och jag bara ville ventilera mitt missnöje. Men samtidigt är jag oklar på vad du menar. Om du menar att Xbox One har spel låsta till en konsol så är min upppfattning att alla dina spe... 12/09 https://www.youtube.com/embed/4Uwm8WkZfgk 12/09 Vad babblar du om? Du har nog inte ens sett en xbox one irl. 12/09 Verkar som du då helt missat att detta redan har gått att göra eftersom ditt konto inte är låst till en viss hårdvara med Steam så kan du låta en kompis göra nästan samma sak. Förklara nu för mig hur Microsofts system fungerar på samma sätt som detta,... 12/09 Jag förstår din frustration. :) 12/09
Skicka en rättelse