#Killzone: Shadow Fall släpps samtidigt som #Sony marscherar in i den nästa generationen med sin Playstation 4. Nu har Steven Ter Heide från #Guerrilla svarat på fansens frågor, och gett oss en hel del kött på benen.

Vi får i frågestunden bland annat veta att kampanjen kommer ta ungefär 10 timmar att spela igenom. Eftersom spelet utspelar sig 30 år efter #Killzone 3, så behöver du inte ha spelat de andra spelen. Personerna från föregående titlar är nu en del av historien, något som mest är lite kuriosa i denna del.

När det kommer till multiplayer får vi reda på att erfarenhetspoäng inte kommer finnas med. Istället ska man klara av diverse utmaningar för att gå upp i level. Detta förklarar Heide med att erfarenhetspoäng inte handlar om skicklighet, utan om tid. För dig som vill spela co-op, så kommer de släppa ett arenaläge där du och dina kompisar slåss mot vågor av fiender.

Mer frågor och svar kan du läsa i den officiella Playstation-bloggen.

De är militanta och hänsynslösa och därför fienden. Vad mer behövs vetas? :) Jag älskar propagandahögtalaredelen i KZ3 warzone multiplayer. När man springer med den så lyssnar man på vad som sägs och spelar man ISA så rycks man med och känner att vi ska... 22/10 Halleluja! 22/10 Usch ;) 21/10 Intressant koncept med utmaningar istället för erfarenhetspoäng, för visst handlar det om att investera tid i det fallet. 21/10 Det är goda idéer, många tidigare Halo fans behöver ett nytt Fps att njuta av på sin Ps4 och Killzone känns som det givna valet :) Sen är det kul att de dumpar farmande/xp och testar något "nytt", som kräver lite skicklighet och dedikation/något mer har... 21/10 Ja, det skulle vara riktigt trevligt om filmen hamnade i rätt händer. Helghast är nog en av de bästa skurkfaktionerna sen stormtroopers. Deras onda, röda ögon skulle passa perfekt i en film =) 21/10 Ser fram emot det här spelet. Har kört igenom 2an samt 3an. Kommer dock sakna möjligheten att dra igenom kampanjen i co-op som i trean. 21/10 Håller med. Överhuvudtaget så tycker jag om de få djupdyk man får i Helghasts samhälle, deras ideal och deras tillvaro. Nog för att nazi- och fascistreferenserna är uppenbara men jag skulle ändå gärna se att spelet bättrar på sin egen mytologi. Dock tyc... 21/10 Det skulle vara intressant att få se handlingen från Helghasts perspektiv. 21/10 Killzone brukar alltid vara en höjdare, men hoppas vi får lite mer förståelse för Helghast i detta spelet. 21/10
Skicka en rättelse