Än är det långt kvar innan företaget börjar tjäna pengar på sin nya konsol.

Sedan den smått katastrofala avtäckningen förra våren har Xbox One fått kämpa i uppförsbacke gentemot konkurrenten Playstation 4. När Microsoft nu släppt sin rapport för ekonomiåret 2014 står det klart att de ligger 2,7 miljarder kronor back på projektet.

Enligt rapporten har de under perioden sålt 11,7 miljoner konsoler (Xbox 360 medräknat) vilket gett en omsättning för Xbox-avdelningen på drygt 11,6 miljarder kronor. Eftersom notan för utvecklingen och lansereringen av Xbox One landade på cirka 14,4 miljarder kronor har de fortfarande en bra bit kvar innan försäljningen tar sig förbi kostnaden.

I september lanseras Xbox One i många av de länder som blev utan vid premiären, inklusive Sverige, och det ska bli intressant att se om de kan knappa in på Playstation 4:s försprång.

Uppdatering: analyserna av Microsofts finansiella rapport visade sig vara felaktiga, något Neowin går igenom grundligt här, om du är nyfiken.

välförtjänt förlust. dessutom undrar man exakt vad som kostade 15 miljarder i utvecklingen, varför inte bara sätta ihop ett gäng bra delar och sen köra. idioti, tänk vad vi kunde gjort för dessa pengar :) 12/08 DLNA, MKV kommer med nästa uppdatering. Samt streaming av TV till mobil och surfplatta :) 12/08 när jag testade för ett halvår sedan kunde man enbart streama till xboxen (dlna). Men de har ju lagt till stöd för usb-minnen så det kanske går att komma åt nas numera. Annars funkar det bra om man har en dlna server. Använd t.ex. Skifta så kan du strea... 12/08 MKV kan jag klara mig utan, men finns det support i övrigt för mediauppspelning XBone säger du? 12/08 Kanske misstolkar dig men om du vill bli matad felaktig information be my guest. 12/08 Som om, detta är ju en negativ nyhet om Xbox One! "Sanningen" är viktigare än sanningen. 12/08 Du kan med xone, men inte mkv-filer... 12/08 Har läst nånstans att Sony planerar för att införa DLNA-support i framtiden för PS4. När vet nog ingen just nu... 12/08 Hahaha... Vilken misslyckad jävla nyhet. Och vilka misslyckade jävla Sony Ponies i kommentersfältet. Detta visar ju att FZ inte granskar ett skit. Jävla klistra/knåpa-sida...hahaha. :) 12/08 Är det fortfarande så att man inte kan använda sin PS4 eller XBone som mediaspelare - det vill säga spela upp filmer med mera som man har på en NAS eller dator på nätverket? Det gör jag rätt mycket med min 360 och att inte kunna det är bara värdelöst... 12/08
Skicka en rättelse