Det satt långt inne, men i år får slutligen Fifa-serien kvinnliga fotbollsspelare i och med #Fifa 16. Det är damlandslag som gäller och nationerna som finns tillgängliga är Tyskland, USA, Frankrike, Sverige, England, Brasilien, Kanada, Australien, Spanien, Kina, Italien och Mexiko.

Med dessa lag går det att spela i match day-läget, offline-turneringar och vänskapsmatcher online. Mer information samt en inblick i arbetet med det här finns på den officiella hemsidan. Filmklippet nedan visar också vad det handlar om.

Tack till hedningen, HappyPie för detta #nyhetstips!
Nä inte "spel" generellt sett men Fifa har ju som målsättning att spelet skall kännas realistiskt i den "värld" som man är i när man spelar fifa. Att bryta detta bara för att inte uppröra vissa känsliga personer med överdrivna feministiska åsikter skull... 31/05 Kan man hoppas detta blir början till att vi kan få se fotbollsspel med herrlag i ena versionen och damlag i andra ? det vore iaf förträffligt. Alt. man kan peta in hela ligor för båda könen i samma spel för den som så vill ha möjligheten. 31/05 Spel behöver inte vara 100% realistiska. Jag hade gärna sett fler damlag och ligor i sportspel. 31/05 Jag har inget emot att man lägger till några damlandslag, speciellt inte med tanke på att jag knappast tror att det kommer ta särskilt mkt av den budget EA har för att vidarutveckla Fifa15 fill Fifa16. Handlar ju mest om några nya modeller för spelmekan... 31/05 Jag tänker inte skriva vad jag läste först... :o 31/05 Känns som att det bästa vore att separera könen i spelet för att sedan köra på två olika skalor. Herrarna har sin skala där messi har något kring 90 och damerna har sin skala där marta har något kring 90. 30/05 Har FZ glömt att lägga till Windows som plattform eller vad, det kommer ju till PC också som jag förstått iaf. 30/05 http://www.funatiq.com/images/super-sexy-asian-women-playing-football-in-mud.jpg 30/05 ja, men så stora bröst har hon inte i verkligheten! Men helt klart bra pr :) 30/05 Synd att man bara kan spela träningsmatcher.... 29/05
Skicka en rättelse