I november blir det möjligt att spela ett antal Xbox 360-spel på Xbox One. Funktionen uppskattas av många och är en del i #Microsofts arbete för att förbättra konsolens attraktionskraft efter de inledande pr-vurporna. Nu berättar Phil Spencer, sedan 1,5 år ansvarig för företagets Xbox-division, att han även vill se möjlighet att spela Xbox 360-spel på pc.

Brasilianska Gizmodo frågar Spencer om Microsofts planer på att ge bakåtkompabilitet för Xbox- och Xbox 360-spel, skriver Microsoft News (har inget med Microsoft att göra), och så här svarar han:

Det [Xbox-spel] på Xbox One] är något jag vill göra, men det är en prioriteringsfråga. Jag skulle älska möjligheten att spela Xbox 360 på pc någon gång också, så vi har många saker att tänka på när vi planerar de här sakerna. Men det skulle vara fantastiskt med stöd för spel till original-Xbox. Så ja, jag vill ha det, men det är många andra saker vi ockskå vill göra.

Det är inte direkt ett löfte om att 360-spel kommer funka på pc, men för er stackars pc-kramare som fortfarande inte satt tänderna i #Red Dead Redemption, #Forza eller senare #Halo kan det ses som en liten, liten strimma hopp.