Att köpa spelinnehåll för riktiga pengar är en hett debatterad fråga, speciellt i onlinerollspel. Svenska #Entropia Universe har till och med nischat sig genom att bygga hela ekonomin kring verkliga transaktioner och igår avslöjades en rekordförsäljning som förmodligen lär stämplas som det nya världsrekordet.

Det är rymdstationen Crystal Palace, som lades ut på aktion i början av december, som fått en ny ägare efter budgivningen stannat på imponerande (eller deprimerande?) 2,47 miljoner kronor.

Tack till ktaeek för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Hårt motstånd mot EU här. Möjligtvis beror det på den branta inlärningskurvan. Efter 4 år i "spelet" har jag fortfarande inte koll på allt. Men det är litet det som är tjusningen för mig, att knäcka/förstå lootsystem m m. Och det finns ett antal miljonä... 30/12 Sanslöst coolt bara.. ser fram emot en värld där polygoner anses vara likvärdiga till riktiga objekt (fast dom får gärna vara lite billigare ;) ) 30/12 Hej du snälle människa. Ja, jag vet att det var dumt, det var just därför jag sa det. Vad jag inte förstår varför det är dumt är att spendera 2.4 miljoner kronor på något som gör att du kommer att tjäna tillbaka alla de pengarna? Är det för att det är... 30/12 Hej du snälle människa. Ja, jag vet att det var dumt, det var just därför jag sa det. Vad jag inte förstår varför det är dumt är att spendera 2.4 miljoner kronor på något som gör att du kommer att tjäna tillbaka alla de pengarna? Är det för att det är... 30/12 Det låter helt orimligt att detta är en reklam-scam. Japp. Så är det. 30/12 Hej du snälle människa. Ja, jag vet att det var dumt, det var just därför jag sa det. Vad jag inte förstår varför det är dumt är att spendera 2.4 miljoner kronor på något som gör att du kommer att tjäna tillbaka alla de pengarna? Är det för att det är... 30/12 Är ju inte riktigt så att han dratt visa kortet och det dragits 2.5 miljoner från det... samt vet inte varför folk är förvånade detta har ju hänt ett antal gånger i project entropia. 29/12 Folk livnär sig på det här spelet såvitt jag vet. Men jag skulle ju kunna säga så här: Jag skulle kunna säga så men jag tänker inte göra det.[/quote] Hej idiot. Du kan ju inte gämföra ett virtuelt spel med ett sjukhus och sedan försöka låta smart. Fyfan... 29/12 Om han gillar spelet så visst. Varför inte? Han slog ju världsrekordet på köpet. Jag förstår inte riktigt varför ni klagar. Är inte att lägga pengar på en bil för flera miljoner också slöseri? Jag förvånas av killen's passion för spelet. Frågan är bara.... 29/12 hahahaha dettta tror jag inte på 29/12