Redan ett år innan undertecknad började resan mot världsherravälde publicerades den första tidningen som bara handlade om spel. Electronic Games grundades av Arnie Katz, hans fru och kollegan Bill Kunkel 1981 och redan då diskuterade de huruvida recensionerna behövde betyg eller inte. Enligt en intervju med Gamasutra föredrar Katz det senare, enligt honom räcker det med en tillräckligt välskriven text för att läsaren ska förstå vad skribenten tycker om spelet.

Han anser också att spel är kreativa skapelser på samma sätt som radio- och tv-program och förtjänar därför samma behandling. Vidare kommenterar han hetsen efter bra grafik genom att säga följande:

Spelkänslan är allt. I det långa loppet kan du tåla ett spel med bra känsla och dålig grafik men ett spel som är snyggt men saknar känsla är outhärdligt.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiMGRjOThhZjBmN2EzZmQwY2Y2N2M5OWU5MjAwZTY3OTU0NDEyNzNjZSI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MzYyO2k6MTtpOjQ5MjtpOjI7aToxMDYyOTt9fQ=="></input>

<input type="radio" name="q492" value="3542" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

De behövs

<input type="radio" name="q492" value="3543" class="form_input_radio"></input>

Ej nödvändigt

<input type="radio" name="q492" value="3544" class="form_input_radio"></input>

Vet ej

</form>

Just i CoD:MW2's fall så tror jag att det skulle sålt lika bra, bara för att det har namnet "Call of Duty". Jag går alltid på magkänsla när jag köper spel och det funkar faktiskt riktigt bra, men jag har också oftast udda smak jämfört med majoriteten,... 01/01 att säga att betyg behövs för att jämföra spel mot andra är dumt. där det ena spelet får sitt höga betyg för sin fina grafik, vilket förvisso fördöms, och av goda anledningar, i artikeln ovan, får det andra sitt höga betyg på helt andra grunder. en rece... 31/12 Ett betyg förändrar inte recensentens åsikt. Det är bara en relativ skala för att jämföra spel, absolut inget fel med det. Möjligtvis att betygsskalan verkar vara jävligt skev när det gäller spel i jämförelse till film och musik. Är det att filmer/musik... 30/12 Tycker betyg är bra. Ifall det står mellan två spel kan det vara bra och veta vilket som kanske belönar än bättre. Ibland kan det vara svårt att uttrycka allt i en recension. Däremot är 1-100 betygsskalan bättre. Då det är svårt att få höga poäng, det... 30/12 Det är typ vedertaget att Cod6 sålt så mycket pga marknadsföringen - där har ju alla recensioner spelat in med. Hade spelet fått 1/100 på alla ställen i hela världen så hade inte spelet sålt så bra. 30/12 Ett betyg behövs av en rent praktiskt anledning om inte annat; försök sortera ut köpvärda spel ur en lista med hundratals spel endast med hjälp av ett fält som består av artikelns text. Inte så lätt va? 30/12 Bevisligen så går de flesta på betyget, utan att läsa en recension. "Spel med 1/2/3 i betyg skippar jag helt", vilket är väldigt korkat. En person som recenserar ett spel kan avsky det, ha en dålig dag eller föredra ett annat spel i samma genre, eller... 30/12 Det viktigaste i en spelrecension tycker jag är texten. Hur han beskriver spelet. Betyget kan ju vara helt oväntat efter att man läst recensionen. Den är inte nödvändig men kan ju användas till dem som inte orkar läsa hela recension (fast dem borde).... 29/12 På ett spel som grundlägger en mycket subjektiv bedömning är ett betyg inte så givande ändå... Man bedömer bra själv om man kan lita på ett betyg. 29/12 Spelar ingen roll om spel betysätts eller ej, det enda jag bryr mig om är om JAG tycker om spelet, om andra ogillar det så bryr man sig inte, det viktiga är ju vad man själv tycker, inte vad andra tycker. 29/12
Skicka en rättelse