Ursprunglig nyhet: #Microsoft tänker skaka liv i sin insomnade satsning på pc-spel, och i vår ger man ett bevis på den nya strategin genom att släppa den Xbox-exklusiva racingserien Forza Motorsport till Windows.

Under våren släpps en nerbantad free2play-version av #Forza 6, kallad #Forza Motorsport 6: Apex till Windows 10.

Så här ser första bilden från Forza Motorsport 6: Apex ut. Om det nu existerar. Vilket vi tror, med tanke på den här bilden.

Uppgiften kommer från The Seattle Times, som uppenbarligen läckte nyheten i förtid. Klockan 15 svensk tid i dag ska det hela bli officiellt, men ingen klåfingrig publicering undkommer Googles cache.

För ett par veckor sedan ryktades Xbox-gunstlingarna Forza och #Gears of War vara på väg till Windows 10.

Det här är det andra stora Xbox-spelet på kort tid att få en pc-release tillkännagiven. Förra månaden stod det klart att #Quantum Break släpps också till Windows 10, och krängs via nätbutiiken Microsoft Store.

Uppdatering: Forza Motorsport 6: Apex är nu officiellt bekräftat. Det utvecklas av #Turn 10, bygger på DirectX 12 och släpps till Windows 10 via Windows Store i vår. Och det blir fritt, men det finns ännu inga detaljer om ingame-köp, begränsningar eller liknande.

Nedan en första film från Forza 6: Apex, men först lite fakta:

Forza 6: Apex innehåller följande:

  • 20 bansträckningar på 6 "locations", vilket betyder att det finns sex banor med sammanlagt 20 bansträckningar totalt. Avsevärt mindre än i nästan alla andra Forza-spel, som brukar ha 20-30 banor. Banorna är Brands Hatch, Spa, Rio de Janeriro, Sebring, Top Gear-banan och Yas Marina, och det finns både natt- och regnkörning.

  • 63 bilar står till buds, både nya och gamla. Exempel: Audi R18 från 2014, 2017 års Ford GT och Pontiac Firebird Trans-Am från 1973. Samtliga har Forzavista-funktion, alltså att de är högdetaljerade med fullt återgivna cockpits och full skademodell.

  • Forza-seriens AI-modell Drivatar används. Pr-folket har lyft fram den som en banbrytande mänsklig AI i de tre senaste Forza-spelen - undertecknad har kallat den kass och robotartad samtliga gånger den använts.

  • Spelet håller nybörjare i handen med "en guidad upplevelse" och "ständiga belöningar".

  • Karriärläget består av tolv events i en "Showcase Tour", där de före detta Top Gear-namnen James May och Richard Hammond är med.

  • Spelet har ett nytt "objective and scoring system" som utmanar spelarna att utveckla sig och låter dem jämföra resultat med sina vänners.

  • Varje event ska ge en "helt unik upplevelse med oändligt omspelbarhetsvärde". Hur sägs inte.

  • Spelet ska vara fyllt av utmaningar.

Hur låter det?

Ja, upp som en sol och med som en pannkaka. :( 02/03 Jag ser det på samma sätt som Gran Turismo Prolouge, som är en nerbantad version av titeln. En "slimmad" version av Forza för att visa upp det på PC för att senare (kanske nästa år) släppa fler fullmatade titlar till Windows. Det är i all fall vad jag... 02/03 Spelet stödjer inte racing wheels heh... :) 02/03 Jag har själv inte spelat Forza sen Forza 1 på xbox och det spelet gillade jag skarpt. Då fanns inget krav internet, jag kommer att låta som en gammal gubbe men vissa saker var bättre förr. 02/03 Oj. Wow. Did not see this coming. Ganska big deal det här. Nu lär väl serien leva vidare på XB1 också men vem vet, en vacker dag kanske pc-versionen trampar sin konsolbroder på tårna grafiskt. 02/03 Ja, fyfan för att dom försöker få folk att använda deras produkter istället för andras! Det är det ingen annan som gör! 01/03 med Steam machine på g och även nintendo o Sonys försprång o MS sunkiga Win10 så gör MS ta me fan allt för att få över folk till Win10. fy fan för MS alltså. 01/03 Har dem släpt nå update som fixar till motorljuden på Forza motorsport 6? Vart jävligt besviken och för mig tappade känslan helt och hållet. Testade Lambo Aventador Audi RS4 RS6 Audi R18 Formel 1 bilen och alla lät EXAKT likadana. Menar om jag kör Avent... 01/03 Endast på Windowst Store vilket innebär: - Inget fullscreen-läge - Inget stöd för SLI/Crossfire - Ingen vsync-kontroll, always on gäller. - Ingen ångerrätt - Inga moddar http://www.howtogeek.com/243012/why-you-shouldnt-buy-rise-of-the-tomb-raider-and-ot... 01/03 Tyvärr verkar gears strula ganska rejält med vissa amd kort och även g-sync skärmar så på G är nog inte helt rätt... http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2016/03/01/gears-of-war-ultimate-edition-on-pc-is-a-disaster-for-amd-radeon-gamers/#217c2c867... 01/03
Skicka en rättelse