Som vi redan konstaterat i vår artikel om årets E3-besvikelser så kändes årets mässa som ett typiskt mellanår. Överraskningarna hade många gånger läckt ut i förväg eller rentav utannonserats officiellt innan mässan, och få grejer fick oss att tappa andan av förundrad. Dock lyckades några avslöjanden få oss att nicka gillande. Här är våra favoriter.

  • Ett nytt God of War utannonserades och den fly förbannade Kratos gör därmed Playstation 4-debut. Dessutom i rollen som familjefar med en son vid sin sida. Fornnordisk mytologi med drakar och annat djävulskap är det som gäller.

  • Resident Evil 7 Biohazard avtäcktes och gör en rejäl u-sväng bort från action till förmån för mer obehaglig skräck, och ska tillbaka till spelseriens rötter. Förstapersonsvy och VR-stöd (än så länge bara Playstation VR som bekräftats) gäller för multiformat-liret som har en demo ute för alla med Playstation Plus.

  • Project Scorpio var en minst sagt illa bevarad hemlighet och när den väl utannonserades under #Microsofts presentation föll vi inte av stolarna i förvåning. Däremot blev vi positivt överraskade av att rykten om riktigt kraftfull hårdvara visade sig stämma. Enligt Microsoft får Scorpio en total beräkningskraft på 6 TFLOPS, vilket kan jämföras med ungefär 6,4 TFLOPS för Nvidia Geforce GTX 1070. Konsolen får även 8 processorkärnor och en minnesbandbredd på 320 GB/s.

  • Hideo Kojima stod för en av de större överraskningarna när han klev upp på scenen under #Sonys presentation och utannonserade sitt nya spel Death Strandning. Vi vet fortfarande ytterst lite om det märkliga äventyret, förutom att Norman Reedus spelar huvudrollen.

  • #Prey återuppstår och ryktena hade rätt: #Arkane Studio har knuffat bort #Human Head från rodret och står numera för utvecklingen. Spelet beskrivs som en science fiction-thriller, och verkar inte ha särskilt mycket med det första spelet att göra.

Listan fortsätter på nästa sida!

Föregående Nästa
Min E3 favorit är att Hawken släpps till Xb1 samt PS4 i en F2P modell. Det viskades även om en re-launch av PC versionen på Win10. 17/06 Det var rätt överraskande att se Resident Evil 7 loggan dyka upp efter den trailern. Att det sedan fanns ett demo tillgängligt omedelbart samt att hela spelet går att spela i VR ökade på överraskningsmomentet. Är detta den första stora spelserien som... 17/06 Quake, sea of thieves, we happy few.. Det var de nya som jag gillade mest. Sedan var det nog bara ME: Andromeda som jag ville se mer av, nja zelda med men jag är fortfarande irriterad på nintendo att det inte kom ett eget zelda till wii u. Jag kan inte... 17/06 Som en gammal Quake-veteran är jag superglad att dom släpper ett nytt Quake :) 17/06 Tja man kan ju alltid hoppas. Har absolut inget emot utvecklare som vill tänka i nya banor och ta ett spel till nya höjder. Tvärtom, jag välkommnar det stort och saknar det bland de flesta utvecklar idag som jag tycker oftast fegar för mycket och satsar... 16/06 Åh herrejävlar, ett nytt Quake alltså. Man vill ju inte hoppas på för mycket men med SyncError som design manager så finns det ju faktiskt ett hopp om ett nytt, riktigt Quakespel. Var då fan tiden i så fall. 16/06 Alltså om ungefär 1,5 år släpper MS alltså en teknik som redan finns att tillgå idag inom PC-världen? En Scorpio konsoll med 6 Tflops som motsvarar ett GTX 1070. På snudd till parodi :-) 16/06 Nästa år blir det på smällen en gigantisk E3. Fan att jag måste vänta ytligare ett till år. :( 16/06 Det enda jag blev någorlunda exalterad av var faktiskt Spiderman-spelet. Teasern ser ut att kunna lova ett bra spel. Synd att det är exklusivt till PS4. Utöver det kändes det mesta ungefär "meh". Och alla jävla exklusiva titlar. Vad är grejen? Säljer... 16/06 Resident Evil 7 var det stora för mig. Jag tycker det är fel att påstå de går tillbaka till sina rötter för detta nya är ju klart P.T.-inspirerat och old school Resident Evil för mig är just zombie-dodging, inventory-tetris och noja över vad som är på... 16/06
Skicka en rättelse