När nya konsoler släpps händer det att de säljs med förlust i början, och att konsoltillverkarna istället tjänar pengar på spelförsäljningen. Men nysläppta Playstation VR drar in pengar direkt till #Sony.

– Vi tjänar pengar på VR-konsolen, säger Shawn Layden i styrelsen för Sony Worldwide Studios och chef hos Sony Interactive Entertainment America till Polygon.

Playstation VR släpptes i går. Den har ett riktpris på 399 euro, vilket blir omkring 4 700 kronor i svenska butiker för närvarande.

Pc-konkurrenterna Oculus Rift och HTC Vive har riktpriser på 599 respektive 799 euro, men kostar dig i praktiken från 8 000 kronor och uppåt i Sverige.

FZ har i veckan testat både Playstation VR och #Batman: Arkham VR. Länkar till testerna nedan.

Det är väl bra nyheter att ha med här för om det går bra för PSVR och sony är nöjda för då kommer dom ju satsa mer på hårdvaran och det är ju det som behövs om det någon gång ska bli mer än små korta spel och upplevelser till VR. Fortsätter det bra så... 17/10 Håller helt med dig. Det behöver bli en upplevelse som alla kan uppleva utan problem. 16/10 viven har aldrig kraschat för mig. kan väl vara vad som helst som orsakar. svårt att veta 16/10 Som sagt det är inte helt 100% felfritt med PSVR heller. Trackingen blir lidande av endast kameran som tracking. Vive har jag upplevt med många kraschar etc. Detta kan dock vara hårvaruproblem eller bara helt enkelt Windows att skylla. Oavsett vill man... 15/10 Håller med fullständigt!: Hela familjen t.om frugan som inte alls uppskattar spel har varit väldigt imponerade över hur bra det funkar. 15/10 Håller inte med om att det funkar felfritt. trackingen är stundvis usel om man inte sitter helt perfekt framför kameran. Vad är det du menar krånglar med viven? 15/10 Har också köpt PSVR och är väldigt nöjd med det! Det skall tilläggas att jag har spelat Vive i många timmar. Men allt fungerar felfritt med PSVR till skillnad från Vive. Visst, det blir inte samma grafik med PSVR men grafik är inte allt utan kreativitet... 15/10 Köpte ett psvr idag för jag var tvungen att testa. Inte imponerad. Har både vive och rift ska tilläggas. psvr är säkert coolt för de som inte har de 15/10 Intressant. Kul att dom går med vinst. Då är det större chans att det kan investeras pengar i ännu mer utveckling av VR-teknik hos Sony. Härligt att höra! 15/10 Jag tycker det var en alldelens utmärkt, spelrelaterad notis. Ser man på hur mycket VR-priser osv har diskuterats här är det uppenbart att många är intresserade. Jag tror Oculus å Vive har bäddat rätt bra för Sony med tanke på hur dyrt det blev. Å nu... 15/10
Skicka en rättelse