Tidigare i veckan rapporterade vi om en kommande patch för #No Man's Sky som också innebar ett slut på den tysnad som gäckat rymdspelet sedan strax efter release. Nu har Sean Murray twittrat ut att patchen är släppt och att den går att ladda ner till såväl Steam som Playstation 4.

Nedan kan du kolla in en sex minuter lång video nedan som detaljerar alla nya funktioner. Till detta kommer också en detaljerad lista med patch notes. Välkomna nyheter är förmågan att stapla föremål i sitt inventory, samt möjligheten att snabbt komma åt sina verktyg genom en quickbar.

#Hello Games har också introducerat två nya spellägen, "Creative" och "Survival". I creative-läget går det att utforska rymden och bygga efter behag, och i survival skruvas överlevnadsläget från originalet upp rejält med allt mer gästfientliga miljöer och svårare fiender.

Nya typer av resurer har introducerats, men även helt döda planeter utan något som helst liv. Spelare ska även kunna välja en egen hemplanet och bygga ut en av de många övergivna stationerna man hittar. Det ska även gå att plantera växter och rekrytera utomjordning till sin bas. Mer information om vad den till synes matiga patchen innehåller finns som sagt i videon nedan eller i patchnotes i länklistan.