Med tio miljoner sålda spel, rekord på Steam och flest tittare på Twitch är succén ett faktum.

På ett halvår har Playerunknown's Battlegrounds inte bara sålts i fler exemplar än många AAA-titlar utan också petat ner både Dota 2 och CS: GO från tronen över de mest lirade spelen på Steam. När det dessutom toppar listan av de mest beskådade spelen på Twitch går det inte längre att argumentera emot framgångarna. Men hur kunde en gammal Arma-moddare skapa en sådan succé.

I det senaste avsnittet av Fulkultur ägnar vi hela programmet åt Brendan Greenes skapelse, historiken bakom konceptet Battle Royale och delar med oss av de allra dråpligaste och mest spännande rundorna. Både våra egna och andras.

Avsnitt #46: Om megafenomenet Battlegrounds

Länklista

Klicka för mer information

Lars and the Real Girl (film, 2007)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lars_and_the_Real_Girl
Frank (film, 2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_(film)
Swiss Army Man (film, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_Army_Man
The Leftovers (serie, 2014-2017)
http://www.hbo.com/the-leftovers
The Night Of (mini-serie, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Night_Of
Destiny 2 (spel, 2017)
https://en.wikipedia.org/wiki/Destiny_2
Yolo on the Battlegrounds (Youtube-klipp, Stonemountain 64)
https://www.youtube.com/watch?v=YsM98GKFbro
Calles duo-vinst där vi stod bakom varsin sida om muren (Youtube-klipp, FZ.se)
https://www.youtube.com/watch?v=9D1cG1V6vaI

Girigheten tog en av våra medlemmar och Calle räddas av stekpanna (Youtube-klipp, FZ.se)
https://www.youtube.com/watch?v=qwVALbnXM5A

Snygg getaway slutar i katastrof (Youtube-klipp, FZ.se)
https://www.youtube.com/watch?v=FkCTHY83UiM

10 miljoner Battlegrounds sålda (Milstolpe, FZ.se)
https://www.fz.se/nyhet/274267-milstolpen-nadd-10-miljoner-ba...

H1Z1: King of the Kill (spel, 2016)
https://en.wikipedia.org/wiki/H1Z1:_King_of_the_Kill

Vår Discord-server
https://discord.gg/trJHbbt

Fast Microsoft gick in nu efter designen på spelet redan var satt och utvecklat. De stora bolagen kanske är bra på att få fram budget och öka produktionsvärdet på ett spel, men när det kommer till hur grunddesignen formas kan dessa bolag vara rena cance... 14/09 @SeaMonkeyFresh: Oj förlåt för att jag gav lite kritik om ditt favorit spel, blev du lite ledsen i ögat nu? -.-'' 14/09 Har testat, men gav upp rätt snabbt då spelets movement kändes riktigt sluggish och inte alls responsivt. Långsam acceleration/deacceleration i rörelserna eller något som gjorde att det kändes riktigt slemmigt. Lite som i något 2D-Zelda när man springer... 14/09 Kul spel spelar några rundor nästan varje dag. Finns lite brister men dom uppdaterar ju iaf. Flyter perfekt för mig också har inge spelförstörande prestandaproblem. Allt på ultra 1920*1200 3770k @ 4,5. 16gb, Geforce 1060 6gb 14/09 Det där med mikrotransaktionerna är ju bara helt standardiserat baby rage online. Sen hade de en otrolig transparens gentemot spelarna innan de insåg att de kanske skulle testa grejerna innan de släppte dem. Jag kan hålla med om att man borde se över... 14/09 @Welo: cool ståry brå. 14/09 @Sapiens: Men är det inte så att Microsoft gick in och backade projektet nu med en jävlans massa pengar... Det är väl även klart att PUBG ska komma till XBONE? Hur som haver så kommer nog Msoft få styra och ställa nu då dom som jag uppfattat det nästan... 14/09 Brist på vettig konkurrans och nu menar jag inte bara från andra indie eller halvindie utvecklare som gjort liknande spel, utan generellt hur spelmarknaden sett ut senaste åren. Ja visst det görs mer spel än någonsin men 99% av alla tripple-a spel är... 13/09
Skicka en rättelse