Driver med mikrotransaktioner när son vill lära sig spela Starcraft.

Ibland händer det att spelföretag skämtsamt driver med varandra, eller oväntat nog gratulerar varandra, men när Blizzard försöker ta en poäng genom att kritisera mikrotransaktioner känns det ganska billigt. I en reklamfilm för gratisversionen av Starcraft 2 vill en son betala för att få starkare enheter i multiplayer, vilket får hans pappa att spotta ut kaffet.

Att den släpps samtidigt som Star Wars: Battlefront 2 står i skottlinjen för sina mikrotransaktioner är såklart ingen tillfällighet. Men kastar inte Blizzard sten i glashus? Kanske inte den största bumlingen, men ändå. Starcraft 2 är befriat från loot-lådor men Overwatch är det garanterat inte. I Hearthstone köper du kortpaket, i World of Warcraft kan du numera köpa lagligt guld och Heroes of the Storm har en prislapp på hjältar.

Vissa argumenterar för att Blizzard bara erbjuder kosmetiska saker för riktiga pengar, vilket såklart bara är halvsant när det gäller deras kortspel och deras fortsatt populära onlinerollspel. Och är metoden att gömma dessa i lootlådor verkligen okej?

Guld kan ge dig allt, inklusive köpa en plats och bli boostad i high end raids. Du har aldrig lirat wow i ditt liv, bevisligen. 22/11 Hur är pets och mounts fördelar? Guld ger inte heller några fördelar, tror man det så har man inte spelat WoW på ett väldigt bra tag. 17/11 Jag håller med Fz (för en gångs skull!) - helt klart att Blizzard kastar sten i glashus. Folk kan hävda att det är hur lätt som helst att nå max-lvl i WoW, men det faktum att du kan köpa 100(!) lvls för pengar är textboksexempel på PTW. Det och pengar,... 16/11 Finns säkert men är nog rätt svåra att hitta eller inte speciellt populära. 16/11 Nej, det finns spel som faktiskt är P2W. 16/11 Då kan man ta bort P2W helt eftersom alla spel som anklagas för P2W ger dig endast fördelen i tid och inte direkta fördelar som inte annars går att få tag på genom månader / dagar av grind. 16/11 Eller P2U (pay 2 unlock) eller P2S (pay 2 skip). K.I.S.S! 16/11 Det är nog du som får försöka igen. Jag sa att det inte var P2W och du säger "fel, det enda man kan köpa är sånt som går att skaffa genom att grinda". Du kan ju inte säga att det jag säger är fel när du sen säger samma sak själv. 16/11 Vi får helt enkelt mynta förkortningen P2BLBF (Pay to be a little bit better faster) 16/11 @Oakenborn: Jag hade sagt att skillnaden är att Hearthstone räknas in i TGC changern, där det är underförstått att du köper booster packs. Se tex Magic: The gathering eller Vampire: The Eternal Struggle, eller otalet andra TGC spel. Lootboxes i SW:BF2... 16/11
Skicka en rättelse