*Uppdatering: uppgifterna är felaktiga, Belgien har inte beslutat att betrakata lootlådor som gambling. De felaktiga uppgifterna beror på ett missförstånd efter bristande översättning via Google Translate. Vi ber om ursäkt för den inkorrekta nyheten.

Ursprunglig nyhet: Debatten kring loot-lådor är långt ifrån över och som vi rapporterat tidigare inledde Belgiens spelkommission en granskning kring om de kan klassas som gambling. Beslutet kom igår och slår fast att lådor du kan betala riktiga pengar för, och som innehåller slumpade föremål, faller under deras definition av gambling. Man skriver skriver också att kombinationen gambling och spel, särskilt i en ung ålder, kan var direkt skadligt.

Koen Geens, Belgiens justitieminister, vill därför förbjuda mikrotransaktioner där du inte vet vad du får (det vill säga loot-lådor) vilket bland annat skulle påverka aktuella Star Wars: Battlefront 2 (innan de pausade möjligheten), Middle-earth: Shadow of War men också spel såsom Counter-Strike: Global Offensive och Overwatch. Geens säger dock till tidningen VTM att det kommer ta tid, särskilt om det ska bli ett förbud i hela EU.