Det korta svaret - köp inte spelarpaket för att gå plus.

Vinterns stora diskussionsämne i spelbranschen har varit lootlådor och de mikrotransaktioner som kopplas dem. Star Wars: Battlefront 2 fick stå i den värsta skottlinjen för kritiken men att folk spenderar pengar under kasinoliknande former är inget nytt. Counter-Strike: Global Offensive erbjuder liknande sätt att köpa "blinda" lådor med innehåll och likaså Fifa 18 i spelläget Ultimate Team.

Så vad får du egentligen om du halar fram den tjocka plånboken och köper spelarpaket eller lootlådor för tiotusentals kronor? ChrisMD är en relativt stor Fifa-youtuber med 3,7 miljoner prenumeranter som lagom till julhandeln köpte spelarpaket till Fifa Ultimate Team för drygt 55 000 kronor. Spelarna du får i dessa paket kan sedan säljas eller skrotas för att få Fifa Coins, med vilka du kan köpa spelare för på en öppen marknad. Drivkraften bakom att köpa Fifa Packs är att få en åtråvärd spelare och därmed få ett högre värde tillbaka än du satsat.

ChrisMD:s video visar dock tydligt att så inte är fallet. Efter flera dagars öppnande kunde han redovisa facit. Genom att sälja de populära spelarna och skrota de icke önskvärda fick han ihop 9 875 000 Fifa Coins. Hade han lagt samma summa på att köpa Fifa Coins direkt hade han istället fått 56 000 000. Enligt hans eget räkneexempel hade han behövt få Christiano Ronaldo, en av de allra populäraste spelarna, 15,5 gånger för att ens gå jämnt upp.

- Köp inte spelarpaket, är hans korta och konkreta uppmaning. Och det kommer från en person som har videos med titeln I SWEAR YOU'LL NEVER SEE A PACK OPENING LIKE THIS EVER AGAIN" med 5,7 miljoner visningar.

Det är som skrapa ett triss, samma princip men man kan inte få 0. 09/01 En bekant till min kollega tänker såhär, förenklat: Om man spelar en månad och vinner 3 000 kr så har man gått plus. Sedan att man spelat för 15 000 kr har han tydligen inte med i beräkningarna - för man vann ju och då har man gått plus! Ovan på detta... 09/01 Dessutom kan jag av personlig erfarenhet konstatera att FIFA och NHL inte är PTW. Jag spenderade cirka 30 000 kr per spel och år förut på packs och kom aldrig högre upp än division 5 i NHL. Blev ständigt förnedrad av tonåringar som hade för mycket tid... 09/01 När nätpoker var som störst för 10-15 år sen hörde man hela tiden folk som berättade hur stora vinster de drog in och att de låg plus. Däremot kan jag inte minnas en enda person som sa sig gå back. Vilket är rätt märkligt med tanke på att arrangören gar... 09/01 Man kan väl inte köpa Fifa-coins separat? Om man inte bryter mot avtalet då... 09/01 @Manslut: Tycker också det är udda spendera pengar i FIFA, men jag spenderar gärna i PoE eller WoW. Och det tycker nog andra är helt udda det med. Vi är alla gamers med olika intressen. 09/01 Videon visar på hur liten chans det är att man får "valuta" för pengarna nät man köper card packs i det här spelet. Uppenbarligen är den väldigt låg. "Slump", eller "random" som du säger är styrd av variabler. Ju fler variabler, desto mindre chans att... 09/01 Sinnessjukt vidrigt. Men EA & PTW = en sanning alla vet om vi det här laget. 08/01 Försöker att förstå vad poängen med artikle är. Kan vara att jag är van med hur denna form MTC funkar. Men Randome card pack är Randome. Du kan spendera 100kr och få de bästa korten eller spendera 55 000 kr och inte få något bra alls. 08/01 @ReloadMaster: Nu menar jag att diverse stash tabs lätt är värt att köpa, när spelet ändå är f2p. 08/01
Skicka en rättelse