Vinterns stora diskussionsämne i spelbranschen har varit lootlådor och de mikrotransaktioner som kopplas dem. Star Wars: Battlefront 2 fick stå i den värsta skottlinjen för kritiken men att folk spenderar pengar under kasinoliknande former är inget nytt. Counter-Strike: Global Offensive erbjuder liknande sätt att köpa "blinda" lådor med innehåll och likaså Fifa 18 i spelläget Ultimate Team.

Så vad får du egentligen om du halar fram den tjocka plånboken och köper spelarpaket eller lootlådor för tiotusentals kronor? ChrisMD är en relativt stor Fifa-youtuber med 3,7 miljoner prenumeranter som lagom till julhandeln köpte spelarpaket till Fifa Ultimate Team för drygt 55 000 kronor. Spelarna du får i dessa paket kan sedan säljas eller skrotas för att få Fifa Coins, med vilka du kan köpa spelare för på en öppen marknad. Drivkraften bakom att köpa Fifa Packs är att få en åtråvärd spelare och därmed få ett högre värde tillbaka än du satsat.

ChrisMD:s video visar dock tydligt att så inte är fallet. Efter flera dagars öppnande kunde han redovisa facit. Genom att sälja de populära spelarna och skrota de icke önskvärda fick han ihop 9 875 000 Fifa Coins. Hade han lagt samma summa på att köpa Fifa Coins direkt hade han istället fått 56 000 000. Enligt hans eget räkneexempel hade han behövt få Christiano Ronaldo, en av de allra populäraste spelarna, 15,5 gånger för att ens gå jämnt upp.

- Köp inte spelarpaket, är hans korta och konkreta uppmaning. Och det kommer från en person som har videos med titeln I SWEAR YOU'LL NEVER SEE A PACK OPENING LIKE THIS EVER AGAIN" med 5,7 miljoner visningar.