Högst snittbetyg hittills under spelåret 2018.

Remaken av tretton år gamla Shadow of the Colossus släpps om en vecka, den 6 februari, till Playstation 4. Betygen är emellertid redan ute och av snittpoängen att döma är Bluepoint Games nyversion av Team Ico-klassikern en fullträff. 93 av 100 på Opencritic är årets hittills högsta siffra.

Nu är visserligen spelåret 2018 knappt en månad gammalt, men faktum är att blott fyra titlar (Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Persona 5 och Divinity: Original Sin 2) fick högre snittbetyg under 2017. Shadow of the Colossus ska med andra ord inte skämmas.

Spelet får en rad fullpoängare (Digitally Downloaded, Push Square, Destructoid m.fl.), en guldmedalj av Eurogamer och därefter en rad betyg strax under max (från bland andra IGN och Game Informer). De "sämsta" betygen är två åttapoängare.

Andra titlar som kammat hem höga betyg i år är bland andra Monster Hunter: World, Celeste, Subnautica, Dragon Ball Fighterz och Iconoclasts. Gott nytt år, no?

Så nu har jag bytt till mig detta, ska testa ikväll. Vet knappt vad det är för spel ärligt talat 😁 05/07 Ja jag har det då på inköpslistan, bränt igenom min backlogg på PS3an för att starta med PS4 snart. Bara Uncharted serien kvar, så då hinner nog priset sjunka lite så man får ett riktigt fint kap. Nu om de bara kunde göra ICO också lite lagom tills jul... 31/01 Vad har 60fps med det att göra? SOTC låg på runt 20 fps på PS2. Att köra på PS4 Pro är det bästa sättet att uppleva spelet. Ang Netflix så går det att komma runt. Välj rätt VPN bara. Det är en trevlig bonus att få 4K, som jag sa. Men PS4 Pro köper man... 30/01 Så himla några titlar som har support/körs i 60fps även på PRO, kan förstå att man kanske ska sikta in sig på den om man inte har en PS4a redan, men bara för att du har en PRO betyder det inte att spelen kommer bli bättre för support för den konsollen... 30/01 Har bara klarat spelet en gång, måste låta grabben få uppleva detta mästerverk. Att spelet inte får 10/10 är väl mest för att alla som ger betyg har spelat det gamla redan. Men för någon som inte gjort det, så är det garanterat 10/10 och jag är verklige... 30/01 Börjar väl bli dags att köpa ett PS4 snart då, trots alla mina ospelade PS3 spel... 30/01 Om jag skulle rekommendera spelet till någon så skulle jag sätta en gigantisk disclaimer på spelet "Bara trevlig upplevelse på PS4 PRO" 30/01 @pazu: Inte vänta på 4e remaken som lär släppas på ps5 om några år? (Kappa) 30/01 Jag visste att det fanns en anledning till att jag aldrig spelade PS3-versionen av mitt absoluta favvoritspel genom tiderna! 30/01
Skicka en rättelse