Netflix storsatsning fick oss ännu mer sugna på bra cyberpunk. Innehåller 100 % mer Gustav än tidigare avsnitt.

Netflix utmanar HBO i såväl produktionskostnad som intim hudexponering i sin nya serie Altered Carbon med svenska Joel Kinnaman i huvudrollen. Är detta starten på en ny cyberpunk-våg och varför kommer den i så fall nu?

I detta avsnitt snackar Joakim Bennet, Amanda Reventlid, Gustav Höglund och undertecknad om genren i stort men gör sedan en tur till en framtid där döden inte längre är permanent. Såvida ingen skjuter sönder din DHF-stack i nackslutet. Vi kommer att spoila fram till och med avsnitt fem (ungefär 36 minuter in i programmet) så har du inte sett klart hela den första säsongen får du anses vara varnad.

Ni som har sett alla tio avsnitt, vilket betyg ger ni serien?

Avsnitt #58: Om Altered Carbon, neo-noir och den nya cyberpunk-vågen

Bra serie, men jag måste säga att jag tycker den dalade rejält mot slutet. Hela backstoryn kändes... jag vet, krystad på något sätt. Fick samma känsla som när jag kollade på Anime-serier för länge sedan som följde mangan och de kom ikapp och fick köra... 05/03 Nu har jag bara sett halva serien hittills, men Kovacs är ju knappast särskilt lik Holder. Den senare karaktären är betydligt mer nyanserad och svårspelad, och där gör Kinnaman ett utmärkt jobb. Kovacs å sin sida är tämligen lättspelad och hade nog kunn... 27/02 Jag kan förstå att det finns de som inte fastnar för serien, stämningen påminner om Bladerunner. Det är inte heller skottlossning och hjältar som hoppar ifrån explosioner i varje scen. Jag tycker att det är lite mer en intellektuell serie. I alla fall... 15/02 Kinnamans rollprestation är ganska så medioker i Altered Carbon, den känns som en direkt repris av hans karaktär som han gör i 'The Killing' (det amerikanska försöket till att göra 'Bron'). Kinnamans skådespelartalang har nått sina gränser känns det som... 15/02 Jag somnade under första avsnittet, ska ge det en ny chans någon dag. 15/02 Känns tråkigt att säga det för det är en sådan klyscha, men boken är så mycket bättre. Mycket bättre karaktärer och mera gråzoner, serien är för svartvit. 14/02 Bara sett två avsnitt än så länge med medioker/tråkig handling, rätt tråkiga karaktärer och bitvis sunkigt skådespeleri samt obekväma/osexiga nakenscener. Jag hoppas kvinnliga polisen blir stack-dödad så snart som möjligt. Produktionsvärdet drar upp en... 14/02 Till folk som inte ger serien en 5a: https://78.media.tumblr.com/03b1ec55be074f9dba7365e59f7dc1f3/tumblr_p3t80ctdnj1qeidupo2_540.gif https://i.imgur.com/aY5tmC6.gif https://i.imgur.com/NGTecWo.gif - Jag skojar givetvis ;) själv ger jag serien en stark... 14/02 Rollbesättningen av James Purefoy som Bancroft är lika perfekt som när dom valde honom som Mark Antony i Rome. Känns verkligen som roller som passar honom. Jag har ett par avsnitt kvar men är mycket nöjd med serien. Den har några scener som inte är topp... 14/02 Mycket bra serie men blir dessvärre inte mer än en 3a då de inte riktigt lyckas hålla ihop sluttampen. Hade de lyckats med detta så hade det helt klart blivit en fullpottare. 14/02
Skicka en rättelse