Playstation fortsätter att promota nya God of War, som släpps exklusivt till PS4 den 20 april. I den här videon snackas det om utforskande, världsbygget, strider och Kratos son.

FZ provspelade den grekiska surgudens nordiska saga redan i mitten på mars, och just nu sitter vår recensent och värmer upp med att köra igenom alla föregångarna. I förhandstitten skrev han bland annat:

Det finns en stillhet i de snötäckta skogarna och kyliga grottorna som känns långt ifrån den grekiska mytologins myller av monster. Istället för kaoset finns ett vemod. Åter tillbaka vid Atreus och moderns stuga får vi dock besök av en spensligt byggd, tatuerad man. Oden har sänt honom och innan jag hinner fundera på vem mannen är har han kastat Kratos genom stugan.

(Fotnot: Undertecknad ser för första gången verkligen fram mot ett GoW-spel, i och med övergången till tyngre, lite långsammare strider. Större fokus på handling och utforskande är också stora plus. Förhoppningsvis har utvecklarna inte begått alltför stora lustmord på de gamla nordiska myterna.)

FZ testar God of War inför release
Olika spellägen i nya God of War