Häromdagen uppdaterades en handfull Xbox 360-spel som är körbara på Xbox One med 4K-upplösning, bland annat Red Dead Redemption. Teknikoraklen Digital Foundry har nu tagit en titt på hur det är att lira Rockstars enastående westernsaga i modern upplösning. Och det råder inga tvivel om att man är imponerade: testet lanseras under rubriken "Red Dead Redemption i 4K ser sensationellt ut".

Den högre upplösningen är inte bara kul för ögonen; det blir t.ex. lättare att se vad som händer på lite avstånd, skriver testaren. Man är imponerade av hur mycket snyggare spelet blir med "bara" (ej remastrade) texturer: stjärnorna lyser skarpt på natthimlen, och det trots att originalupplösningen låg på 720p. Dessvärre ligger frameraten kvar på låga 30 bilder per sekund som bäst, men X-versionen är den som minst av alla dippar under det. Den här versionen ser inte lika bra ut som en ren remaster hade gjort, menar testaren, men man ska också komma ihåg att den är helt gratis att spela om du äger originalspelet.

Red Dead Redemption lanserades till Xbox 360 och PS3 våren 2010, men det kom aldrig till pc. Rockstar kodar för närvarande på Red Dead Redemption 2, som ska släppas till Xbox One och PS4 den 26 oktober. En pc-version är ännu inte annonserad – världen håller tummarna.