Gratisgodis för Xbox One X-ägare.

Häromdagen uppdaterades en handfull Xbox 360-spel som är körbara på Xbox One med 4K-upplösning, bland annat Red Dead Redemption. Teknikoraklen Digital Foundry har nu tagit en titt på hur det är att lira Rockstars enastående westernsaga i modern upplösning. Och det råder inga tvivel om att man är imponerade: testet lanseras under rubriken "Red Dead Redemption i 4K ser sensationellt ut".

Den högre upplösningen är inte bara kul för ögonen; det blir t.ex. lättare att se vad som händer på lite avstånd, skriver testaren. Man är imponerade av hur mycket snyggare spelet blir med "bara" (ej remastrade) texturer: stjärnorna lyser skarpt på natthimlen, och det trots att originalupplösningen låg på 720p. Dessvärre ligger frameraten kvar på låga 30 bilder per sekund som bäst, men X-versionen är den som minst av alla dippar under det. Den här versionen ser inte lika bra ut som en ren remaster hade gjort, menar testaren, men man ska också komma ihåg att den är helt gratis att spela om du äger originalspelet.

Red Dead Redemption lanserades till Xbox 360 och PS3 våren 2010, men det kom aldrig till pc. Rockstar kodar för närvarande på Red Dead Redemption 2, som ska släppas till Xbox One och PS4 den 26 oktober. En pc-version är ännu inte annonserad – världen håller tummarna.

Mjo, koden verkar ha varit en katastrof. 16/04 https://www.youtube.com/watch?v=PZKWLZSBeGE <-- fler titlar som blivit fixade. 15/04 Detta spelet är ett av de bästa som gjorts. Har inte hunnit testa det än på X. Får bli imorgon. Kommer ihåg hur crappy det var på mik PS3 mot min 360 på den tiden (draw distance bland annat) o vad man tyckte det var bra. Snacka om att camp sånt har miss... 14/04 @Mortaigne: ok tack då får jag hålla utkik efter bra erbjudanden mot hösten. :) 14/04 @Azureye: Körde free-aim genom hela x') på ps3 14/04 @jOnÄTÄn: Det blir mycket bättre än original! X gör sitt och sen skalar ner det till din 1080 TV. Det ser mycket snyggare ut, och alla de andra fördelarna finns där. 14/04 @Mortaigne: Hur beter sig dessa 360 spel där de höjt upplösningen om man kopplar in en One x till en full HD tv? Får jag spelen renderade i 1920x1080 eller blir det som på vanliga One att det visas som det var på 360? Är lite sugen på en x för att kunna... 14/04 Det är riktigt trevligt kan meddelas efter att ha kört igång det igen! Det är väldigt gott att som Xbox-spelare ha tillgång till allt mer av sitt spelbibliotek på sin senaste konsol, men också helt gratis i upphottade versioner. Egentligen är det ju så... 14/04 @Azureye: Jag spelade spelet för miljön och storyn så att de gjorde skjutandet enkelt gjorde det bara bättre för mig. Inget jag skulle uppskatta i ett online spel däremot. 14/04 @kebbe: Ja jag är sjukt nöjd med Xbox som komplement till Windows datorn. Kostar ju inte ofantligt heller och play anyware titlarna är rätt bra också 13/04
Skicka en rättelse