Ungefär lika utmattad som på bilden ovan kan vi tänka oss att Kratos känner sig just nu. PS4-spelet God of War har hyllats unisont, regissören gråter av glädje och det finns planer på (åtminstone!) ytterligare fem titlar i serien. Men vänta! Det kommer mera.

I ett pressutskick meddelar Sony och Santa Monica Studios att God of War nådde 3,1 miljoner sålda ex på tre dagar och är med detta det snabbast säljande PS4-exklusiva spelet någonsin. För att sätta det i ett perspektiv: Uncharted 4 sålde 2,7 miljoner på en vecka medan Horizon Zero Dawn krängde 2,6 miljoner på två veckor. Aloy och Nate får nu alltså se sig omsprungna av Kratos.

Shannon Studstill, vd på Santa Monica Studios, är förstås oerhört glad.

Jag skulle personligen vilja tacka alla de miljoner fans runt om i världen som bestämde sig för att följa med på Kratos senaste äventyr. Ert stöd är inspirerande och anledningen till att vi vågar utmana oss själva bortom spelets gränser. Jag vill också tacka vårt fantastiska team på Santa Monica Studios. Vår passion för storytelling är obestridlig, och vi låter oss aldrig begränsas av det konventionella. Vi ser fram emot att höra ännu mer om hur fans gläder sig åt spelet och skapar nya minnen som kommer att leva kvar i årtionden framöver.