Snabbast säljande PS4-exklusiviteten någonsin.

Ungefär lika utmattad som på bilden ovan kan vi tänka oss att Kratos känner sig just nu. PS4-spelet God of War har hyllats unisont, regissören gråter av glädje och det finns planer på (åtminstone!) ytterligare fem titlar i serien. Men vänta! Det kommer mera.

I ett pressutskick meddelar Sony och Santa Monica Studios att God of War nådde 3,1 miljoner sålda ex på tre dagar och är med detta det snabbast säljande PS4-exklusiva spelet någonsin. För att sätta det i ett perspektiv: Uncharted 4 sålde 2,7 miljoner på en vecka medan Horizon Zero Dawn krängde 2,6 miljoner på två veckor. Aloy och Nate får nu alltså se sig omsprungna av Kratos.

Shannon Studstill, vd på Santa Monica Studios, är förstås oerhört glad.

Jag skulle personligen vilja tacka alla de miljoner fans runt om i världen som bestämde sig för att följa med på Kratos senaste äventyr. Ert stöd är inspirerande och anledningen till att vi vågar utmana oss själva bortom spelets gränser. Jag vill också tacka vårt fantastiska team på Santa Monica Studios. Vår passion för storytelling är obestridlig, och vi låter oss aldrig begränsas av det konventionella. Vi ser fram emot att höra ännu mer om hur fans gläder sig åt spelet och skapar nya minnen som kommer att leva kvar i årtionden framöver.

Spelets största brist. Varje fiendetyp har en kill-animation. Men utöver det tycker jag inte striderna blir mer repetitiva än andra liknande spel. Du kan variera dig en hel del när du låst upp alla kombos, runor och vapen. 08/05 Ja, lite så är det. Motståndet blir dock lite hårdare när man kommit en bit, åtminstone om man spelar på de högre svårighetsnivåerna. 08/05 Det är nog inte speciellt troligt. Santa Monica Studios ägs av Sony och de vill nog inte ge ge guld till sina konkurrenter (Xbox). Framförallt med tanke på att Sony strängt sagt NEJ till Cross-Platform spelande mellan andra platformar när Microsoft tyck... 07/05 Bara jag som tyckte det spelet var ganska repetivt? Kollade igenom hela på youtube. Det var samma rörelser och han nitade samma troll (fast med olika färger) med samma kill-move 10ggr utan att överdriva. Kanske är ett såntdär spel som inte känns så repe... 07/05 Santa Monica Studio startades av Sony 1999 och ingår i Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios. Dvs inget uppköp utan helägt av Sony från start. 06/05 @Gen: Nej, videon innehåller lika mycket spoilers som bilden i artikeln. 06/05 Nog lite försent att säga detta men den videon innehåller flera spoilers. 05/05 2018 har precis börjat :D så ingen bedrift direkt =D men ja det ser ut att vara ett riktigt bra spel och ett utav årets bästa spel men det är tidigt så :) 05/05 @Prixm: Kommer aldrig att ske :-) 05/05 alldeles för få spel är exklusiva med avsikten att förbli det .. Annars går det inte utnyttja konsollens fulla potential utan görs efter minsta gemensamma nämnare med dåligt optimering och framerateproblem som följd. 05/05
Skicka en rättelse