Match made in heaven?

Den svenska spelutgivaren Paradox Interactive släppte tidigare i år det ganska lysande strategispelet Battletech som utvecklades av Harebrained Schemes. Det samarbetet var tydligen lyckat då Paradox nu bestämt sig för att köpa den Seattle-baserade indiestudion.

Harebrained Schemes har tidigare gjort Shadowrun Returns-spelen så de har helt klart kunskaperna som krävs för att göra vettiga spel som passar Paradox utbud.

Paradox fick betala 7,5 miljoner dollar för studion samt så måste de ge en del av studions vinst de närmsta fem åren.

I samband med detta så meddelades det även att alla som backade Battletech via Kickstarter kommer få Paradox-spelet Stellaris helt gratis.

Och nu visar det sig att de rättigheter Harmony Gold hävdar sig inneha kanske inte ens är giltiga då den som sålde dem ursprungligen inte hade befogenhet att göra så :D 07/06 @Aletheides: Det handlar inte bara om hur lika robotarna är (det är ingen som nekar till att utseendet på vissa Battletech mechs var ursprungligen kopierat från Macross) utan också om vem som faktiskt äger rättigheten till deras utseende. Flera Japanska... 07/06 @Busko: Jag föredrar faktiskt Paradox dlc modell, jag kan välja o vraka de tillbehör jag vill ha och behöver inte köpa en klump med massa innehåll jag inte är intresserad av! Denna modell passar iof inte alla typer av spel men spel som Stellaris och Ck2... 07/06 Gillar dock inte Paradox många små dlc som tillslut kostar en hel del mer än original spelet. 07/06 Värt att notera att The Super Dimension Fortress Macross sändes 1982-83, FASA släppte sitt första brädspel 1984. Här är 3 av mecharna det handlar om, från Macross: http://www.mahq.net/mecha/macross/sdfmacross/mbr-04-mk6.htm http://www.mahq.net/mecha/mac... 07/06 Sedan är även Harmony Gold (https://www.pcgamesn.com/battletech/battletech-robotech-lawsuit), det företag som har den amerikanska licensen för de mechaserierna (ihopmanglat till Robotech) inblandat på ett hörn. Men det kanske är samma rättsbråk som det... 07/06 Pressmeddelandet https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/paradox-interactive-to-acquire-seattle-based-harebrained-schemes.1103663/ En kort FAQ från HBS https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/paradox-interactive-to-acquire-... 07/06 Det bråk jag känner till som hållit på ett bra tag är japaner som anser att några battletech mechs är kopior av några Mecha robotar i vissa Manga/Anime från 80/90 talet och krävt FASA corp på royalties/licenspengar för detta vilket FASA vägrat då de ans... 07/06 Skulle Paradox verkligen köpa HBS utan att få med sig licenserna för deras spel? Eller tror ni de nöjde sig med licenserna fram tills 2020 och sedan "får vi se"? Det är ju något annan byråkratiskt och tydligen helt sjuk licensbråk gällande Battletech... 06/06 Det är väl antagligen så att om de ska fortsätta med Shadowrun och Battletech måste de licensera från Microsoft. Tror inte det är något problem, MS har varit schyssta med det. Antagligen för att Weisman har jobbat där och har bra kontakt med dem. Men... 06/06
Skicka en rättelse