Köttiga strider och Vulgrim-shopping!

Darksiders och dess uppföljare var uppskattade kombinationer av Zelda och God of War med apokalypsens fyra ryttare som huvudfigurer. Trots att spelen togs emot väl sålde de inte riktigt lika bra som mottagandet angav, och när THQ kastade in handduken såg det ut som att serien också skulle få sova med maskarna.

Men, när THQ:s intellektuella rättigheter auktionerades ut köptes Darksiders-varumärket upp av Nordic Games, och den tredje delen i sagan presenterades under fjolåret. I spelet tar du rollen som Fury, syster till krigets ryttare som var huvudperson i första spelet. Spelmekaniken ser återigen ut att kombinera svulstigt God of War-gameplay med äventyrande och lättare rollspelsmekanik i form av uppgraderingar som du kan spendera dina hårt förvärvade själar på. Själarna spenderas hos Vulgrim som fortfarande låter oheligt lik Mark Hamills Joker-röst.

IGN First-videon ovan visar upp just hur strider och shopping av uppgraderingar ser ut, samt lite lättare pussellösning. Spelet släpps den 27 november till PC, Xbox One och Playstation 4.

@Loevet: Du inser att Ninja Theory har en helt annan grundstil att förhålla sig till (läs: antingen Heavenly Sword, vilket mest bara handlar om realism, eller ingen alls) än vad skaparna till Darksiders har. Att ni sitter och gör er lustiga över hur spe... 18/07 Är inte helt ovanligt. Många journalister har inga "spelskillz" alls. Kolla bara på Cuphead demot... Darksiders 3 kanske är riktigt roligt men som du säger så ser det mer ut som personen är mer intresserad av level designen. Dock tycker jag det är lite... 16/07 Jag tror det är en grej specifikt som gör att det ser trist ut, tempot. Det är för få fiender och för långt emellan striderna. Ett Darksiders med Doom tempot hade varit röjigt. 16/07 War hade sin ultimat form när han blev stor och allt bara dog.. Death blev liemannen och dräpte alla.. Säg inte att Fury bara får "eld" hår när man aktiverar hennes Ultimata? Vill se vad denna dam drar fram för otäckhet när hon blir sur(are) 16/07 Personen som spelar får det ju att se ut som en slugfest. Fattar inte varför han/hon konstant ställer sig och bara glor när Darksiders är konstant action. 16/07 @duchovny: Jag håller med, när jag först såg videon tänkte jag att det är en liten studio som förmodligen inte får en jättebudget från Nordic Game, men med tanke på vad Ninja Theory kunde göra med Hellblade på liten budget kan den visuella ribban inte... 16/07 Exakt så kände jag när jag såg detta klippet. Kan inte sätta fingret på vad det är men fick sånna extrema "remaster av ett äldre spel"-vibbar av det här. 16/07 Det är någonting med grafiken som får det att se ut som en remaster av ett spel till 360/PS3 anno 2010. Kan inte riktigt släppa det, men hoppas det blir kul! 16/07 @Loevet: Visst, God of War är ett fantastiskt spel, men det kändes inte som ett God of War för mig. Ett spel med den gamla typen av GoW-strider och förhoppningsvis utan massa tråkiga fetchquests låter riktigt bra enligt mig. 16/07 @Loevet Samtidigt gör det att för t.ex. mig finns det lite extra sug på spel i stil med just orginal-GOW. Nya GOW är så annorlunda spel i sig att det inte riktigt tar fokus från denna typ av klassisk action-äventyr. Dock vet jag inte om klippet ovan dir... 16/07
Skicka en rättelse