Spoiler: Du vinner sällan riktigt stort.

Snäppet mindre dåligt än lootlådor är transparenta sådana, eller? Nu får du som idkar hasardspel i det populära fotbollsspelet i alla fall veta hur (o)sannolikt det är att du vinner de fina priserna.

I ett nytt blogginlägg på företagets hemsida avslöjar nämligen Psyonix hur deras system för lootlådor fungerar. Först bestäms det ur vilken grupp av sällsynthet som föremålet kommer från (se sannolikheter nedan). Sedan slumpas ett föremål ur den gruppen ut. Slutligen kan föremålet få "painted"- "certified"-attributen påklistrade.

Rare Item: 55%

Very Rare Item: 28%

Import Item: 12%

Exotic Item: 4%

Black Market Item: 1%

Chance of receiving Painted attribute: 25%

Chance of receiving Certified attribute: 25%

Ett steg i rätt riktning, eller är uppståndelsen kring lootlådor överdriven? Tyck till i kommentarsfältet!

Sur för att det var så små chanser att få bästa grejerna :) Ja hockeybilder var kul. Å folk verkar glömma i lootlådor-debatten att liknande upplägg fanns förr också, där barn var helt tillåtna att delta; dvs samlarbilderna av olika slag. Nån som minns... 27/07 Varför bli sur? Endast kostmetiska prylar som inte påverkar spelet. Bara att ignorera ju? Hockeybilder var skitkul att samla på och byta. Saknar det :( 26/07 Hade inte spelet varit så fantastiskt bra hade jag varit sur. Så är jag beroende av det så jag kan inte bojkotta iaf. Argumentet med att barn spelar det tycker jag inte är speciellt bra, de ska lära sig vad de ska och inte ska spendera pengar på. Okej,... 25/07 Det enda problemet jag ser här är att 55% sannolikhet marknadförs som ”Rare” när det borde vara ”Common”. 25/07 Sedan handlar det ju om sannolikhet också, vilket gör att du kan bli utan det ändå om systemet inte är riggad att ge dig något ovanligt efter tillräckligt många försök, är väl några spel som löser det så :p 24/07 Öppna cirka 100 lådor för att vara säker på att få något med 1% chans? Nej, det är värre än så du får öppna en hel del mer lådor. Se det så här. Du har 1% chans att en låda innehåller ett 'Black market item', och chansen att den inte gör det är då 100-1... 24/07 Tycker det är bra att spelföretagen pushar loot lådor hårdare och hårdare. Desto snabbare kommer svaret från olika länder bli att införa hårdare lagstiftning kring det. Tillslut kommer förhoppningsvis marknaden bli så att folk inte kommer ha råd att köp... 24/07 Att du kan köpa det du vill ha eller ha chans att få det utan att betala pengar... Ja menar en nyckel är cirka 7-10 kr vet inte exakt. och du behöver öppna cirka 100 lådor för få den där 1% chans grejjen, det är alltså 100 nycklar, vilket blir cirka 700... 24/07 Jag tycker det är ett ganska bra införande av lootlådor. Du kan välja att låsa upp om du vill men allt är kosmetiskt och påverkar inget i spelet. Hur hade du velat att det skulle sett ut istället? Vissa saker går att låsa upp genom att spela. Dessa går... 24/07 Varför kan man inte längre bara låsa upp saker genom att spela ett spel? Måste allt vara ett lotteri? Det är sånt här som gör så att jag nästan hoppas på en marknadskrasch à la ET-kraschen på 80-talet så att spelindustrin kan börja om från början... 24/07
Skicka en rättelse