Om vi ska lita på er FZ-besökare så är Fallout: New Vegas bäst i serien sedan Bethesda tog över rodret (Fallout 2 blev ohotad etta i omröstningen nyligen). New Vegas kodades av Obsidian, men något nytt Fallout-spel från dem lär inte komma på tal.

Företaget frågades nyligen om chansen att de någon gång gör ett nytt Fallout, och svaret var lika tydligt som nedlåtande: "Väldigt tveksamt".

Chris Avellone, tidigare Obsidian-medarbetare med mängder av tunga rollspel på meritlistan, säger i en tweet att det här inte är någon nyhet.

Obsidian har flera gånger tidigare sagt sig vilja göra ett nytt Fallout, om Bethesda bad dem. Det har också ryktats flitigt om det till och från, exempelvis om Fallout: New Vegas 2 för något år sedan.

Det ryktas friskt om att Microsoft är nära att köpa upp Obsidian. Om det stämmer förstår man Obsidians tveksamma tweet ovan. I somras sa dessutom Bethesdas Todd Howard till Guardian att man är nu är så stora att man kan sköta utvecklingen internt, istället för att lägga ut den på andra utvecklare som Obsidian.

Bethesda släpper Fallout 76 den 14 november.

Obsidian snickrar på ett ännu namnlöst rollspel som ska vara ute 2019. Det ges ut av Take-Two och är fritt från mikrotransaktioner.