Days Gone är här och nu kan du själv ta reda på hur bra (eller dåligt) det verkligen är. Betygen sticker iväg åt alla olika håll, och FZ:s Tomas Helenius kallar det en "mindre katastrof".

Även om Days Gone markerar en slags slutpunkt för teamet ska Sony Bend förse sin biker-apokakyps med grejer som ska locka tillbaka oss under de kommande månaderna. Hittills har man inte sagt ett pip om dlc du behöver betala för. Gratis uppdateringar däremot...!

Det rör sig inte om omvälvande uppdateringar (kommer sådana får vi gissningsvis betala för dem), men via Playstation-bloggen får vi veta att det här gratismaterialet inleds under juni.

Survival difficulty mode tests players by daring them to beat the story with increased difficulty settings, no fast travel or Survival Vision, and an immersive HUD that removes maps and indicators from the gameplay screen. Every tweak and change made is designed to further immerse players and ratchet up the tension.

Under varje vecka med start i juni får vi ny motorcykel, horder eller stridsutmaningar. Man lovar att "skruva till existerande gameplay-inslag" för att utmana spelarna lite extra. Kritikerna är kluvna, nu återstår det att se hur mottagandet blir hos spelarna. Missa inte FZ:s stora forumtråd.

Skicka en rättelse
Varje gång jag hör om att ett spel får gratis svårighetsgrad vill jag slå mig hårt i huvudet. Varför skulle något sånt någonsin kosta pengar? Sen, varför släpper dom inte spelet med svårighetsgraden? 29/04 Låter ju lovande, kan dock inte förstå din koppling till evil within, tlou eller re2, de är ju alla helt olika och även sinsimellan. Re2 och evil within är väl i samma klass som varandra men annars känns de som en väldigt generell jämförelse du gör :) 27/04 Tror det blir såhär med spel när dom tror att dom kan klara release bra men när dom inser att dom behöver någon månad till så är datumet redan satt och marknadsföringen igång. När spelet kommit in i den fasen tror jag att det finns väldigt lite alternat... 27/04 Hur menar du att tLoU skulle vara det spel som är mest likt Days Gone? Enda likheten jag kan se är infekterade galningar som vill äta upp dig i ett postapokalyptiskt USA. I övrigt kan jag inte se några likheter alls. Det förra spelet var linjärt och fok... 27/04 @submariner: Kan inte heller sluta spela :) Skulle säga att det påminner en hel del om ett av mina favoritspel också: Mad Max som släpptes för några år sedan. Enda jag stör mig på just nu i spelet är att bensinen tar slut orimligt snabbt i motorcykeln.... 27/04 Instämmer, blev ytterst tveksam till köp. Däremot så verkar det ju vara så att dom 4(?) patchar som nu bumpat spelet till version 1.04 har löst en del av dessa brister. Jag förstår dock inte varför det så ofta blir såhär? Varför lägger man 4-5 år på att... 27/04 [quote postid="3891473" userid="325518" name="submariner"] Har lirat hela dan och kan verkligen rekommendera det för alla som gillar Survivor/Horror/äventyr spel när det är som allra bäst. Gillar du last of us, Uncharted, Resident evil 2 remake, Evil... 27/04 LOU fick full poäng av FZ och recensenten spelade över 15h för i texten nämner han att saker började hända då. Sedan betyget sattes mycket på de halvdanna och det tekniska. Du har tur som kan se förbi sådant. Jag klarar inte sådana brister i spel jag... 27/04 Last of us fick full pott av FZ, men det här spelet led tråkigt nog brist på många fronter enligt deras recension. Intressant att läsa så blandade åsikter om spelet 26/04 Har lirat hela dan och kan verkligen rekommendera det för alla som gillar Survivor/Horror/äventyr spel när det är som allra bäst. Gillar du last of us, Uncharted, Resident evil 2 remake, Evil Whitin1 o 2 så gillar du det här. Samma typ av spel kontroll... 26/04