Den frusne kungen ersätts av en annan otrevlig odöd.

World of Warcraft får en ny expansion, och namnet blir Shadowlands. Världen utgör hemvist för livet efter detta, och den är äldre än själva Azeroths titaner. I videon Blizzard visar upp i kväll får vi se hur den regerande odöda kungen Bolvar Fordragon blir avsatt från sin frusna tron av ingen mindre än de odödas drottning Sylvanas Windrunner.

Berättelsen i Shadowlands utspelar sig i området mellan livets och dödens rike. Mekanismen som normalt sett separerar de båda världarna från varandra har raserat, och döden som funktion har med det slutat att fungera.

Men döden ur spel börjar själar flöda in i ett mystiskt område som kallas The Maw, och svulten på själar börjar Shadowlands vittra och dö. Själar som hamnar i The Maw kan inte fly, med undantag för spelaren som av oklar anledning har förmågan att göra just detta.

The Maw är också Shadowlands svåraste område, där det rejäla endgame-spelandet sker. Här finns något som kallas Torghast Tower of the Damned. Detta är ett torn med som utgörs av ändlösa korridorer med svårt motstånd. Dessa kan utforskas solo, eller med upp till fyra vänner.

I denna nya värld har karaktärer något som kallas Anima, vilket kan ses som mana. Anima är en kraft som är olika stark beroende på vilken själ det handlar om. Den forne odöde konungen Arthas har exempelvis rejält med Anima-kraft.

Världen utgörs av olika områden som innebos av fyra olika raser, eller Covenants som de kallas. Bastion är ett ljusets område där rasen Kyrians regerar. Spelare kommer här kunna stöta på gamla WoW-kändisar som Uther the Lightbringer.

Maldraxxus är de odödas hemvist, medan Ardenweald är naturens boning där återfödelse och lugn råder. Revendreth är en mörk, gotisk zon med gott om illavarslande slott och den bebyggelse som lever i skuggan av dessa slott. Kändisar spelaren kan stöta på här innefattar Kael'thas Sunstrider.

Varje Covenant-ras har två aktiva egenskaper, varav en är klass-specifik. Varje Covenant har både en hembas, Sanctum, och spelare kan använda en flora av olika kosmetiska belöningar för att specialanpassa karaktärens utseende.

Blizzard meddelar att man med Shadowlands också återgår till ett klass-system som fokuserar på klassidentitet, istället för klass-spec. Karaktärer som går in i Shadowlands går från level 50 till level 60, och varje level låser nu upp en färdighet. Tanken med detta är att varje vunnen level ska kännas meningsfull.

World of Warcraft Shadowlands släpps någon gång under 2020.

Nyheten uppdateras löpande...

Skicka en rättelse
Ser riktigt trevligt ut så visst blir man sugen, men tyvärr har man inte lika mycket speltid längre med en dotter på snart 1 år! :) 16/04 Definitivt inte. Jag spelar själv classic. Så där har du fel igen :) 03/11 Det enda jag skulle klaga på filmen är att man missar hela episka striden, det var ju ändå en hel arme med odöda... 03/11 Vet inte vilket gnäll du syftar på :P har inte gnällt om något. Du däremot verkar vara upprörd över att folk gillar Classic lol. 03/11 Bra argument! Som förväntat kan jag ju säga :D Om jag ska bemöda mig med att svara på ditt bs så kan jag säga som så att Jag har inget emot konstruktiv kritik. Ditt gnäll däremot är inte ens i närheten av sådant. Move along! 02/11 Username checks out. Du verkar inte kunna ta någon kritik överhuvudtaget. 02/11 Estetiskt(zonerna osv) ser helt klart coola och läckra ut, dom lyckas oftast med zonerna och musiken. Är dock mer orolig för dom features vi vet hittills, det ser ganska meh ut enligt mig. Jag kanske ändrar mig idag dock efter deras "deep dive"-panel,... 02/11 De har redan fått tillbaka Classic-spelarna precis där de vill ha dem. Samlade på ett och samma ställe. Så slipper de deras gnäll och vi andra som inte är fast i det förflutna slipper deras gnäll på retail. Win win. Shadowlands ser för övrigt riktigt... 02/11 Säga vad man vill om dagens Blizzard, men deras animatörer är fortfarande bäst i klassen utan konkurrens! Tycker sedan länge att de borde gjort en animerad långfilm som håller den klassen som deras trailers gör, men det lär vara snordyrt vad jag fattat... 02/11 Sluta vara så jävla negativ.. Shadowlands är ju dödsriket likt Nangijala i Bröderna Lejonhjärta. Det är ju inte heller devs som har gjort wikin, wikin är ju driven som alla andra wikipedior, av användarna. Och enligt den informationen man har haft innan... 02/11