World of Warcraft får en ny expansion, och namnet blir Shadowlands. Världen utgör hemvist för livet efter detta, och den är äldre än själva Azeroths titaner. I videon Blizzard visar upp i kväll får vi se hur den regerande odöda kungen Bolvar Fordragon blir avsatt från sin frusna tron av ingen mindre än de odödas drottning Sylvanas Windrunner.

Berättelsen i Shadowlands utspelar sig i området mellan livets och dödens rike. Mekanismen som normalt sett separerar de båda världarna från varandra har raserat, och döden som funktion har med det slutat att fungera.

Men döden ur spel börjar själar flöda in i ett mystiskt område som kallas The Maw, och svulten på själar börjar Shadowlands vittra och dö. Själar som hamnar i The Maw kan inte fly, med undantag för spelaren som av oklar anledning har förmågan att göra just detta.

The Maw är också Shadowlands svåraste område, där det rejäla endgame-spelandet sker. Här finns något som kallas Torghast Tower of the Damned. Detta är ett torn med som utgörs av ändlösa korridorer med svårt motstånd. Dessa kan utforskas solo, eller med upp till fyra vänner.

I denna nya värld har karaktärer något som kallas Anima, vilket kan ses som mana. Anima är en kraft som är olika stark beroende på vilken själ det handlar om. Den forne odöde konungen Arthas har exempelvis rejält med Anima-kraft.

Världen utgörs av olika områden som innebos av fyra olika raser, eller Covenants som de kallas. Bastion är ett ljusets område där rasen Kyrians regerar. Spelare kommer här kunna stöta på gamla WoW-kändisar som Uther the Lightbringer.

Maldraxxus är de odödas hemvist, medan Ardenweald är naturens boning där återfödelse och lugn råder. Revendreth är en mörk, gotisk zon med gott om illavarslande slott och den bebyggelse som lever i skuggan av dessa slott. Kändisar spelaren kan stöta på här innefattar Kael'thas Sunstrider.

Varje Covenant-ras har två aktiva egenskaper, varav en är klass-specifik. Varje Covenant har både en hembas, Sanctum, och spelare kan använda en flora av olika kosmetiska belöningar för att specialanpassa karaktärens utseende.

Blizzard meddelar att man med Shadowlands också återgår till ett klass-system som fokuserar på klassidentitet, istället för klass-spec. Karaktärer som går in i Shadowlands går från level 50 till level 60, och varje level låser nu upp en färdighet. Tanken med detta är att varje vunnen level ska kännas meningsfull.

World of Warcraft Shadowlands släpps någon gång under 2020.

Nyheten uppdateras löpande...