Sony-chefen frestar.

Playstation 5 (och Xbox Series X) släpps framåt slutet av året, och även om det frestats lite lätt (ssd, bakåtkompatibla) finns mycket kvar att avslöja om specifikationerna. Och med "avslöjanden" i stil med hur PS5-logotypen ser ut kan vi nog räkna med att både Sony och Microsoft kommer göra sitt bästa för att få uppmärksamhet för sina maskiner.

Sonys Jim Ryan ger ett exempel på det till Business Insider Japan. Han säger att man ännu inte avtäckt den största skillanden mellan Playstation 5 och PS4, det skriver Gematsu som översatt från japanska till engelska.

Det finns fortfarande fler unika saker att avslöja om Playstation 5 som skiljer den från tidigare konsoler. De 'större skillanderna' återstår att tillkännage.

Förutom lagring på ssd (som snabbar upp laddtiderna rejält) och bakåtkompatibilitet med PS4-spel får PS5:an mer finkalibrigt skak i kontrollen (haptisk feedback), stöd för 8K-upplösning, VR-stöd (PSVR) och 3d-ljud. Pris och releasedatum är inte kända i nuläget, men den ska släppas "holiday 2020", vilket torde bli någon gång mellan oktober och december.

Om du får spekulera fritt – vilken feature tror du Jim Ryan menar?

Skicka en rättelse
Nä men äldre återvunnen plast kan innehålla skadliga ämnen som du inte vill ha i hemmet. I Sverige finns det ett problem med återvunnen plast som görs till arbetskläder, där man nu hittat spår av bly och andra giftiga ämnen. Värt att tänka på. 05/02 Tänkte just precis detta, när blev plast ett kvalitetsmaterial? Dessutom kan man lätt läsa sig till att det redan ingår sådanna där hemska miljövänliga material i ps4 https://www.playstation.com/en-gb/footer/about-us/playstation-and-the-environment/ 14/01 Förstår inte varför dom hypar SSD, det är väl det första man gör när man köper en PS4, man slänger in en SSD. Vore nog bättre ur för dom att inte nämna hur efter dom varit, vilket de automatiskt gör när de hypar att den har SSD. 12/01 Bättre kylning och mindre el-förbrukning vore toppen! 11/01 För ny oljebaserad plast ger en bättre maskin tycker du? Skönt att man alltid kan reta sig på nått! 11/01 Hmm. Skjuter frön höften: Trådlös laddning av kontroller Bättre integrerad VR Möjlighet att sälja/låna ut digitala spel Koppling till smartphones Möjlighet att byta ut/uppgradera komponenter Flera spel igång samtidigt Smartare handkontroll än vad vi kan... 10/01 Alltså, JA! Hade ju personligen älskat detta ^^ 10/01 Nyheten måste ju vara att den kommer klara spela upp dreamcast spel 10/01 Jag hoppas den kan spela psx-ps4 spel, inte bara ps4. Xbox har från alla generationer så hoppas ps5 också får det. Vill kunna spela mina ps2 klassiker utan att släpa fram den konsolen 09/01 Jag tror att PS5 kan ha ett separat chip för tekniken Raytracing. Det är ju så här. Vi vet inget om dem nya konsolerna förutom rykten och välutbildade gissningar från DF. Dem gissningarna säger 12-ish vs 9-ish i TFlop kraft. Men jag tror att PS5 kan ha... 09/01